VV Unicum zoekt met spoed vrijwilligers

Foto: Pixabay

De vrijwilligerscentrale heeft een noodoproep geplaatst. Men is voor VV Unicum dringend op zoek naar vrijwilligers. Mensen die in de kantine mee willen helpen of als gastheer / gastvrouw om de bezoekende teams te ontvangen. Ook aan scheidsrechters is een ernstig tekort.

Vrijwilligers
Een gastheer of gastvrouw is verantwoordelijk voor het ontvangen van de bezoekende teams en scheidsrechters. Dit houdt in dat men de sleutels overhandigt aan teams en de kleedkamer wijst. Tevens worden scheidsrechters ontvangen en voorzien van koffie.

VV Unicum is met spoed op zoek naar een aantal vrijwilligers en zegt dat men nieuwe vrienden kan maken door vrijwilliger te worden bij een mooi team. Ondertussen is de Technische Commissie uitgebreid met 3 enthousiaste leden.

Schrijnend tekort
Het bestuur heeft gemeld dat de voetbalclub steeds vaker moet spelen zonder bepaalde voorzieningen. Daarom heeft het bestuur ook de noodklok geluid. Zo blijkt dat het wedstrijdsecretariaat al weken gesloten is.

Tevens moet de club noodgedwongen wedstrijden spelen zonder scheidsrechter en het komt steeds vaker voor dat de keuken van de kantine gesloten is. De voorzitter van de club, Chris Piket, heeft gemeld dat het zo niet langer kan.

Maatregelen
De huidige vrijwilligers haken steeds vaker af omdat ze overbelast zijn. Daarom worden de leden opgeroepen om zich te melden als vrijwilliger. VV Unicum heeft een wachtlijst voor nieuwe leden maar ouders hebben geen tijd voor vrijwilligerswerk.

Chris Piket denkt dat het probleem in de maatschappij zit. De ouders brengen de kinderen naar de voetbalclub, waarna ze rustig kunnen gaan winkelen. Op die manier lost de club de problemen wel op.

Mogelijk moet de club maatregelen gaan nemen. Hierbij valt te denken aan een borg op de contributie, die de ouders terugkrijgen als men als vrijwilliger aan de slag gaat. Daarnaast kan het ook voorkomen dat het aantal leden naar beneden moet.

Daarentegen is het wel een club met veel leden. Veel leden betekent dat er ook veel ouders zijn, die wat terug kunnen doen voor de club. Dit moet mogelijk zijn en inplanbaar zijn in het dagelijkse leven. Op het moment dat men vrijwilliger is, doet men dit niet alleen voor de club, maar ook voor het eigen kind.

(Bronnen: Vrijwilligers Lelystad, VV Unicum, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen