Gedeputeerden Jan Klopman en Sjaak Simonse plukken appels voor de voedselbanken

Foto: Provincie Flevoland

Op vrijdag 29 september vond de actie ‘De Laatste Pluk’ van de Lelystadse Uitdaging in Flevoland plaats. Ruim 100 vrijwilligers uit het bedrijfsleven staken die dag letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen bij Appels en Meer in Dronten. Zij plukten samen bijna 5.000 kilo appels voor de voedselbanken. Superleuk en dankbaar werk, ook gedeputeerden Jan Klopman en Sjaak Simonse plukten enthousiast mee.

Doe mee
In samenwerking met lokale fruittelers en diverse partners, organiseert de Lelystadse Uitdaging opnieuw een grootschalige appelpluk om gezond fruit te verzamelen voor degenen die het hard nodig hebben.

Elk jaar blijft er na de hoofdoogst nog aanzienlijk veel restfruit over in de boomgaarden. De Lelystadse Uitdaging gelooft dat dit fruit een kostbare bron van voeding kan zijn voor mensen die afhankelijk zijn van voedselbanken en hulporganisaties.

Daarom slaan zij, samen met de Voedselbank, Groente- en Fruitbrigade en het bedrijfsleven de handen ineen om een positieve impact te maken. Wilt u ook appels plukken voor het goede doel? Eventueel samen met collega’s, serviceclub of relaties? Meld u dan nog aan door een mail te sturen naar [email protected]  en maak het verschil!

(Bron: Provincie Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen