Centrada is positief beoordeeld

Foto: Centrada

Volgens het recente visitatierapport is woningcorporatie Centrada positief beoordeeld. In het rapport wordt gesproken over zaken ‘Lokaal betrokken’, ‘Ambitieus’ en ‘Van betekenis voor Lelystad’. De positieve beoordeling uit het recente visitatierapport ging over de periode 2019 tot en met 2022. De beoordeling is gedaan door een onafhankelijke commissie.

Visitatierapport
Elke woningcorporatie moet elke 4 jaar een evaluatie laten uitvoeren om zo tot een visitatierapport te kunnen komen. Hierin wordt het maatschappelijke prestatie van de woningcorporatie bekeken vanuit verschillende perspectieven.

Volgens de commissie van visitatie wordt erkend dat Centrada een belangrijke rol speelt in de woningvoorziening van Lelystad. De woningcorporatie beheert zo’n 27 procent van alle woningen in Lelystad.

Het bezit bestaat uit ongeveer 10.000 verhuureenheden. Hiervan zijn er 9.300 woningen. Dit weerspiegelt de verantwoordelijkheid van woningcorporatie Centrada om de groei en kwaliteit van Lelystad te ondersteunen.

Inzet leveren in Lelystad
Centrada prijst zich dankbaar dat de geleverde inzet door de gemeente Lelystad gewaardeerd wordt. Het compliment is in ontvangst genomen, maar is wel voor de gehele organisatie. Het bestuur geeft aan dat zonder de inzet van alle medewerkers de gestelde doelen en prestaties niet gehaald hadden kunnen worden.

Tevens prijst de visitatiecommissie de inspanningen van Centrada in de aanpak van belangrijke uitdagingen. Hierbij kan men denken aan woningnood, verduurzaming en het versterken van de leefbaarheid. Er is een constructieve en effectieve samenwerking tussen corporatie, gemeente Lelystad en andere maatschappelijke organisaties.

De komende jaren wil Centrada meer woningen realiseren, een betere dienstverlening bieden aan de huurders en meer kansen op woongeluk bieden aan de bewoners. Dit zal gebeuren met de huurdersbelangenvereniging HVOB, de gemeente Lelystad en alle maatschappelijke partners.

(Bronnen: FlevoPost, Centrada)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen