Sportspullenbank is er op 30 september

Verschillende sportspullen
Verschillende sportspullen
Foto: Sportbedrijf Lelystad

Goede en herbruikbare sportkleren en sportspullen hoeven niet weggegooid te worden. De spullen kunnen gewoon worden ingeleverd bij de inleverpunten van de Sportspullenbank. Het is beter om deze spullen niet weg te gooien, maar een tweede sportieve kans te geven. De Sportspullenbank zorgt ervoor dat mensen die het wat moeilijker hebben, ook kunnen sporten.

Sportspullenbank
Goede en herbruikbare sportkleren en sportspullen worden ingezameld door de Sportspullenbank. Hierbij valt te denken aan sportshirts, sportbroeken, schoenen. Maar ook zaken als beschermers, rackets en handschoenen.

Sportkleding die niet meer past, de sportschoenen van de kinderen die te klein zijn, het judopak wat niet meer nodig is. Dit soort zaken hoeven niet weggegooid te worden maar gewoon ingeleverd bij de Sportspullenbank.

Samenwerking
Voor het initiatief van de Sportspullenbank werkt Sportbedrijf Lelystad samen met partners, supermarkten en sportverenigingen in Lelystad. Het loopt momenteel storm op de sportspullen en zeker de sportspullen voor kinderen.

Vijf keer per jaar kunnen inwoners van Lelystad met een kleine beurs terecht in Sportcentrum De Koploper. Met een kaart kan men dan spullen kopen voor 3 euro per onderdeel. Deze keer is het zaterdag 30 september (15.00 tot 18.00 uur).

Inleverpunten
Het initiatief van de Sportspullenbank is ondertussen flink uitgegroeid en momenteel zijn er zo’n 13 inleverpunten verdeeld over de stad. Deze inleverplaatsen zijn te vinden op de site van Sportbedrijf Lelystad. Er is altijd wel een punt in de buurt.

Voor inwoners van Lelystad die het moeilijk hebben en een toegangskaart willen voor de Sportspullenbank, kunnen contact opnemen met Tamaryoës Kok van Sportbedrijf Lelystad. Dit kan via de mail [email protected] of via mobiel 06 – 13920742.

(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad, Sport in Lelystad, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen