Talent of onderneming voordragen voor Leerwerkverkiezing 2023

02 sep 2023, 18:16 Nieuws
talent 2022
Als men trots is op de medewerkers, collega’s of team, kan men deze waardering laten zien door diegene voor te dragen voor de Leerwerkverkiezing 2023 van Lelystad. Vanaf begin september is het weer mogelijk om voordrachten te doen voor de verkiezing. De organisatie is ondertussen bezig met de voorbereidingen van het Leerwerkdiner en de Leerwerkverkiezing Lelystad op 23 november.
Lelystad Akkoord
Het Lelystad Akkoord is een samenwerking van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het doel is om een inclusieve arbeidsmarkt te creëren. Dat wil zeggen dat er niemand aan de kant blijft staan en er ruimte is voor ieders talent.
Hierbij hoort ook dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen. De Inclusieve Arbeidsmarkt geeft de mogelijkheden aan mensen om zoveel mogelijk en duurzaam mee te doen. Hierbij wordt niet gekeken naar beperkingen, maar naar mogelijkheden.
Leerwerkverkiezing
Om een startkwalificatie voor een beroepsopleiding is de combinatie leren en werken van groot belang. Hierbij hoort natuurlijk praktijkervaring opdoen, wat alleen kan gebeuren met de medewerking van (leerwerk) bedrijven.
Voor de inspanning en prestaties van die bedrijven en talenten, wordt de Leerwerkverkiezing georganiseerd. Leerwerkbedrijven kunnen zichzelf maar ook andere leerwerkbedrijven aanmelden. Door de aanmelding staat men achter het maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Daarnaast kunnen leerlingen / stagiaires aangemeld worden door scholen en leerwerkbedrijven. Ze worden dan gezien als leerwerktalent, die dan een stimulans zijn voor anderen. Hierbij gaat het om beginnende beroepsbeoefenaars als mensen die later een andere beroepsrichting hebben gekozen.
Voordragen van talent of bedrijf
Dit kan iedereen doen, waarbij het voorgedragen talent mee kan doen voor de titel Beste Talent van het Jaar en het voorgedragen leerwerkbedrijf mee doen voor het Beste Leerwerkbedrijf van het Jaar.
De gekozen genomineerden krijgen een uitnodiging voor een geheel verzorgde feestelijke avond en kunnen meedoen met de race naar de titel. Op de site van Lelystad Akkoord kan men zien hoe men iemand kan voordragen.
(Bronnen: Lelystad Akkoord, Nieuwsbrief Lelystad Akkoord)