Club van Nederlandse Luchtvaartschilders (CNLS) viert het veertigjarig bestaan

Foto: Pixabay

Momenteel wordt het 40-jarig bestaan van de Club van Nederlandse Luchtvaartschilders gevierd. Dit gebeurt met een tijdelijke expositie in het Aviodrome, waarvan het thema elke 2 maanden wisselt.

Thema Props
Vanaf 16 augustus heeft de eerste serie kunstwerken plaats gemaakt voor schilderijen rondom het thema Props. Bij dit thema staan vliegtuigen met propellers centraal. Er zijn vele verschillen in de kunstwerken die tentoongesteld worden.

Zo zijn er verschillende stijlen voor de tentoongestelde kunstwerken, maar ook zijn er verschillen te merken waarop de kunstwerken zijn gemaakt. Zo kan men kunstwerken zien, gemaakt met olieverf, maar ook digitale kunst, en van aquarel tot linosneden.

Geronk in de Hemel
De tijdelijke tentoonstelling ‘Geronk in de Hemel’ is reeds te zien vanaf 28 juni. Deze tentoonstelling ging over de Jet Era. Dit is de periode van 1939, het jaar waarin de eerste straalvliegtuigen in gebruik genomen werden.

De expositie is nog te zien tot 31 december 2023 en wisselt daarna nog één maal van thema. Voor diegenen die op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten, kunnen zich inschrijven op de site voor de Aviodrome Nieuwsbrief.

(Bronnen: FlevoPost, Museum Tijdschrift, Aviodrome) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen