Explosie woningen lijkt opzet te zijn geweest

Foto: Pixabay

In de nacht van maandag 14 augustus op dinsdag 15 augustus zijn 4 woningen aan de Wittezeestraat in de Waterwijk beschadigd door een explosie. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt, maar op dat moment was het nog niet duidelijk wat de oorzaak was.

Flinke knal
Buurtbewoners konden op dinsdag melden dat ze een flinke knal hadden gehoord rond 4 uur in de ochtend. Bij controle bleek dat één voordeur totaal vernield was en die zou – volgens de buren – ergens ‘in de woonkamer’ liggen.

Bij andere voordeuren van 3 naastgelegen huizen is vooral glasschade geconstateerd. Tevens was een aantal schuurdeuren en -ramen beschadigd geraakt. In de nacht is de politie nog gestart met een wijk – en buurtonderzoek.

Met opzet
Twee dagen later kwam de politie met de mededeling dat het explosief met opzet tot ontploffing is gebracht. Een woordvoerder van de politie heeft donderdag ook gemeld dat een ongeluk uitgesloten is.

Het is nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar de politie hanteert alleen de term ‘opzet’. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het explosief dat gebruikt is om te weten te komen wat voor explosief is gebruikt.

Waarnemend burgemeester, Ineke Bakker, maakt zich zorgen over dit soort criminaliteit in Lelystad. De burgemeester meldde woensdag dat ontploffingen en dergelijke meestal in de grote steden voorkwamen. Daarna was er ook sprake van Almere en nu dus ook in Lelystad.

(Bron: Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen