Maak een eigen ‘Herman Brood’ tijdens LelySTART

Foto: LelySTART FB

Het nieuwe culturele seizoen in Lelystad zal beginnen op 9 september. Denk er om, zet deze datum ff in de agenda. De start zal gebeuren op verschillende plaatsen in en rondom het stadshart. Onder de vlag van Cultuur voor Lelystad zullen Agora Theater, De Kubus, Poppodium Corneel en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad samen dit evenement organiseren.

De Kubus
Een van de plaatsen waar LelyStart is te beleven is in De Kubus en wel middels een Rondje Kubus. Men kan zich laten onderdompelen in de wereld van kunst, dans, theater en muziekoptredens, zowel in De Kubus als op het Kunstgras.

Op het Kunstgras kan men onder meer genieten van MinMeerZee, Danspresentaties, Circus Tadaa!, men kan leren pottenbakken, lekker swingen bij diverse optredens, Comedy Camper, en men kan een eigen Herman Brood maken.

Herman Brood
Hermanus (bij het grote publiek bekend als Herman) Brood werd op 5 november 1946 in Zwolle geboren en heeft zijn eigen leven genomen op 11 juli 2001 in Amsterdam. Hij was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur.

Hoewel hij heel intelligent was, kon hij niet zo goed mee op school. Dit kwam meer door het feit dat hij zich niet liet duwen in een bepaald keurslijf. Hij was het voorbeeld van ‘vrijheid’ en zat liever achter de piano om moeilijke akkoorden te leren.

In zijn jeugd tekende hij heel veel en daarom ging hij in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem. Hier werd zijn eerste groep The Moans opgericht, maar in 1967 stapte hij over naar de formidabele band Cuby and the Blizzards.

Van zijn kunst moet men leren houden. Zijn werkingen zijn te zien op de officiële site van Herman Brood, onder collectie. Geniet van het schilderij ‘Mark en Herman’, het schilderij ‘Cars’, het schilderij ‘Saga of New York’.

Workshop Herman Brood
Tijdens LelySTART kan men op het Kunstgras een workshop Herman Brood meemaken. Deze is doorlopend tussen 13.00 en 17.00 uur. Tijdens de workshop kan men leren om snelle keuzes te maken.

Tevens om groot te werken met verschillende materialen. Herman Brood was niet alleen de echte grote Nederlandse rocklegende, maar staat ook bekend om zijn kunstwerken met een zeer herkenbare eigen stijl.

(Bronnen: De Kubus (+ Instagram), Wikipedia, Herman Brood, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen