Zaterdag 16 september SeaBottom Jazzfestival in Lelystad

Foto: Pixabay

De 28e editie van het BModesto SeaBottom Jazzfestival staat weer gepland voor zaterdag 16 september in het Agora Theater. Dit festival is hét festival van de echte muziekliefhebber op het gebied van funk, jazz, blues, R&B en soul. Op het podium zullen onder meer KC & The Sunshine Tribute staan, net als The Tibbs, Sven Hammond Band en nog veel meer.

Optredens
Tijdens het festival zullen meer dan 20 artiesten / bands in 5 zalen van het Agora Theater te beluisteren zijn. Natuurlijk zijn er de bekende publiekstrekkers, maar het podium is er ook voor het (jonge) onbekende talent.

Het Jazzfestival wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Jazz-i. De Stichting vindt het van groot belang om opkomende muzikanten een kans te geven. Zo zal de winnaar van de Music Award 2023, de bluesband 2blu4u, haar prijs van 30 minuten speelplek goed benutten.

Het Seabottom Jazzfestival in het Agora Theater zal om 19.00 uur van start gaan. Op de site van Seabottom is het gehele programma te lezen. Tevens zijn de tickets op deze site te verkrijgen. Deze zijn ook te koop bij geselecteerde voorverkoopadressen.

Programma Soul
Onder meer staat op het programma de band KC & The Sunshine Tribute. Helaas is er weinig informatie van de tributeband te vinden. In hetzelfde blok is ook een optreden van de Sven Hammond Band. De band bestaat al ruim 17 jaar.

Voorman Sven Figee en de band hebben sinds de oprichting in 2006 al honderden optredens verzorgd, zowel in binnen- als in het buitenland. De band heeft ondertussen al 6 studioalbums en 4 live albums op de naam staan.

Vanaf 2019 is de band weer teruggegaan naar de roots van een instrumentele, Hammond-gedreven outfit. Dit was ook te horen op hun album ‘Sphere’ (16 april 2021). Op verzoek van onder meer BNNVARA heeft Sven Figee de band uitgebreid tot een band van 16 man, met 2 drummers, extra toetsen en percussie, een blazerssectie, een strijkkwartet en 2 zangers. Dit was het begin van de Sven Hammond Big Band.

Programma Blues
Een band die speelt in het blok Blues & Funk Factory is The Tibbs. De band is gestart in 2012 met de leidende stem van Elsa Bekman. De band is opgegroeid met Rhythm & Blues, Funk, Jazz, Pop en Ska.

Hiermee kan de band een mix brengen van garage-soul met de roots in de Detroit- en Philly-sounds van de jaren ‘60 en ‘70. Al bij al een retrostijl doordrenkt met een kenmerkende Tibbs-formule. Ze hebben het pad gelopen van speciale soulklassiekers te combineren met zeldzame beat-instrumentals.

(Bronnen: SeaBottom, De Stentor, Sven Hammond, The Tibbs)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen