LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad

19 jul 2023, 17:56 Nieuws
lelystart lelystart fb
LelySTART FB
De start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 9 september. Dit gebeurt op verschillende plaatsen in en rondom het stadshart. Dit zal gebeuren in Agora, in De Kubus, in Bibliotheek, op het Stadhuisplein en op het terrein tussen Agora en de Kubus. De afsluitende afterparty wordt in Corneel georganiseerd.
Opening culturele seizoen
Het tweede weekend van september vindt de opening van het culturele seizoen in Lelystad plaats, LelySTART. Zaterdag 9 september zal Lelystad van 10.00 tot 01.00 uur weer in het teken van cultuur staan.
Op meerdere plaatsen in het Stadshart, bij de FlevoMeer Bibliotheek, in en rondom De Kubus, bij poppodium Corneel en in en buiten het Agora Theater zal de stad bruisen van de culturele activiteiten. Dit gebeurt onder de vlag van Cultuur voor Lelystad.
Intiemer van opzet
Volgens festivaldirecteur Masja Zeegers zal de opzet dit jaar intiemer zijn, maar dit zal niet inhouden dat het minder gezellig zal worden. Er zal geen groot hoofdpodium zijn, maar er wordt meer gericht op de culturele talenten die in Lelystad rondlopen.
Op dit moment hebben al veel culturele instellingen en verenigingen hun medewerking toegezegd. Ze zullen - samen met leden en cursisten - laten zien dat op het gebied van cultuur Lelystad echt wel bruist. Tevens zal op het Stadhuisplein een foodtruck festival zijn.
Oproep aan Lelystad
Maar zoals bij vele organisaties, zijn er vrijwilligers nodig, veel vrijwilligers. Daarom roept Masja Zeegers ook Lelystedelingen op die mee willen werken achter de schermen om zich zo snel mogelijk aan te melden.
De komende weken zal de programmering bekend worden en steeds verder worden aangevuld. Het is daarom ook verstandig om de site en de kanalen van de verschillende social media in de gaten te houden, zowel van LelySTART als de diverse culturele instellingen.
(Bronnen: LelySTART, De Kubus Lelystad)