Politie onderzoekt meerdere straatroven met minderjarige verdachten

Politie wagen
Politie wagen
Foto: Politie

In Lelystad hebben op maandagmiddag en maandagavond 2 straatroven en een poging tot straatroof plaatsgevonden. Ondertussen zijn 4 minderjarige jongens tussen 12 en 17 jaar aangehouden. Het onderzoek naar de straatroven is gestart en hiervoor roept de politie getuigen op om zich te melden.

Straatroven overdag
Een 13-jarige jongen reed op maandagmiddag rond 14.30 uur vanuit het centrum richting het Hanzepark. Tijdens zijn tocht ziet hij een groepje van 6 of 7 jongens uit de speeltuin van het Hanzepark naar hem toe rennen. De groep heeft met geweld zijn rugtas afgepakt en is daarna verdwenen.

Rond 17.30 uur fietste een 15-jarige jongen met zijn elektrische fiets op de Schouw 24. Daar ziet hij een groep jongens staan. De groep heeft geprobeerd zijn fiets te stelen, maar uiteindelijk is de jongen kunnen ontkomen.

Straatroven avond
Op de Botter werd een 13-jarige jongen rond 19.00 uur beroofd door een groepje jongens. De groep heeft waardevolle spullen van de jongen meegenomen. De politie Lelystad is onmiddellijk gestart met het onderzoek naar de daders in de omgeving.

Even later kreeg de politie een melding van onrust door een groep jongens bij de coffeeshop in het centrum. Ter plaatse heeft de politie de jongens aangesproken en een van de jongens herkend. De gehele groep is aangehouden.

Oproep getuigen
Twee jongens van de aangehouden groep worden verdacht van de straatroof in het Hanzepark. Twee andere jongens worden verdacht van de 2 andere incidenten op die dag. De politie zou graag in gesprek willen gaan met getuigen.

Ondertussen heeft de politie al met verschillende getuigen gesproken over de straatroven, maar zoekt nog meer andere mensen die iets hebben gezien en / of gehoord. Tips en videobeelden zijn ook van harte welkom. Contact opnemen kan via 0900 – 8844 of anoniem via 0900 – 7000. Camerabeelden kunnen worden ingestuurd via de site van de politie.

(Bronnen: Politie, wijkagent Jeffrey Verboekend (Instagram)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen