‘Op ‘t randje’, 19e editie van Natuurkunstpark 2023

Foto: Het Flevo-landschap

De nieuwe editie van Natuurkunstpark wordt dit jaar gestart op zondagmiddag 2 juli en duurt tot 1 november. Het zal al weer de 19e editie worden, met dit jaar als thema ‘Op ‘t randje’. Dit jaar zal de kunstroute in Natuurpark Lelystad bestaan uit 10 ruimtelijke kunstwerken, die verspreid staan door het park.

Start Natuurkunstpark
De 19e editie van Natuurkunstpark begint op zondag met een wandeling langs alle werken. Iedereen die al een editie heeft bezocht en een feestelijke opening heeft meegemaakt, weet dat het gezellig en onderhoudend is en met hapjes en drankjes aan het eind.

Om 14.00 uur zal de wandeling beginnen vanaf het bezoekerscentrum. Aangezien de kunstwerken blijven staan tot 1 november, kunnen de kunstwerken na de officiële opening nog bekeken worden. Dit is in Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11, waarbij de toegang gratis is.

Tien kunstenaars
Tien kunstenaars van Kunstenaars Flevoland hebben gewerkt met het thema ‘Op ‘t randje’. Bij de een is dit letterlijk opgevat en een kunstwerk gemaakt als een figuur die in het water staat. Hierbij staat het water aan de lippen.

Een andere kunstenaar heeft het maatschappelijk verantwoorde randje opgezocht en kwam met een kunstwerk waarin men een fallus kan zien maar ook een stinkzwam. Zo speelt de natuur soms ook op het randje af.

Elke kunstenaar zocht op een eigen manier het randje op. De vraag is of dat de maatschappij op het randje van de ondergang staat of op de drempel van een nieuwe tijd. Van de kunstwerken komen geen antwoorden, maar kunnen wel de vraag stellen die kan leiden naar een antwoord.

Natuurkunstpark is meer
Bij elk kunstwerk is poëzie geschreven. Hierdoor ondersteunen woord en beeld elkaar. Het Natuurkunstpark is meer dan alleen een route en de gratis ansichtkaarten. Zo worden vanaf 9 juli op 4 zondagen gratis workshops gegeven.

Daarnaast is er ook een schrijfwedstrijd voor jongeren aan toegevoegd. Middels ondersteuning van de gemeente Lelystad, Fonds Pictoright en het Flevo-landschap kunnen veel kunstenaars een bijdrage leveren. Tevens kunnen veel Flevolanders van het evenement genieten.

De deelnemende kunstenaars zijn Sietse van der Wal, Ninette Koning, Wendela de Vries, Linde Gadellaa, Michel Bongertman, Jeannette Meijer, Mannie Krak, Sonja Rosing, Mira Ticheler en Ingrid Slaa. Voor de poëzie is het Hein Walter.

(Bronnen: Flevokunst, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen