Kennissessie Duurzame Schoolgebouwen Flevoland

Foto: Provincie Flevoland

Op donderdag 6 juli wordt de Kennissessie Duurzame Schoolgebouwen Flevoland gehouden. Dit gebeurt in het Provinciehuis in Lelystad en hiervoor is iedereen van de doelgroep van harte welkom. Met name gaat het hier om schoolbesturen en gemeenteambtenaren vastgoed.

Verduurzamen schoolgebouwen
De Kennissessie wordt afgetrapt door trendwatcher Jan Willem Zwang. Hij zal in zijn toespraak het hebben over de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Daarna zullen nog meer interessante sprekers de revue passeren.

De sprekers zullen hun verhaal doen over het verduurzamen van schoolgebouwen en hoe de hulp van de provincie hierbij is geregeld. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en de ervaringen te delen.

Programma
Het programma begint om 15.30 uur en duurt tot 17.30 uur. De inloop is vanaf 15.15 uur. Op het programma staan de volgende onderwerpen: Inleiding en toelichting, aanbod verduurzamen maatschappelijk vastgoed; Schokken in de energiemarkt; Krachtenveld tussen gemeente en schoolbesturen; Verduurzaming, hoe pak je dat aan?

Tijdens het eerste deel zal gedeputeerde Gebke van Gaal het hebben over een duurzame, CO2-neutrale toekomst voor iedereen. Hiervoor is het verduurzamen van scholen een belangrijke stap. Steeds meer scholen verduurzamen hun gebouw met behulp van de provincie.

Daarna volgen nog bijdragen van Jan Willem Zwang over de snel oplopende energieprijs, die ondertussen weer aan het verlagen is. Jeroen van Ettekoven heeft het over de samenwerking tussen schoolbesturen en gemeente bij het verduurzamen.

Tenslotte zal Lester Agten een inleiding geven over de strategische keuzes die genomen moeten worden om te komen tot praktische acties. Het opstellen van duurzaamheidscenario’s helpt scholen bij het maken van de juiste keuzes.

Meer informatie
De locatie van de Kennissessie Duurzame Schoolgebouwen Flevoland is het Provinciehuis. Indien men meer wil weten over het project verduurzamen schoolgebouwen Flevoland, kan men contact opnemen met Niels Delemarre. Hij is coach verduurzaming schoolgebouwen.  Tevens kan men meer informatie vinden op de site van de provincie  .

(Bron: Provincie Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen