Bewoners vragen aandacht voor hun wijk

Foto: Pixabay

In maart hebben bewoners van de wijk Bastion in Lelystad een noodkreet aan de gemeente gestuurd. Ze vrezen voor een getto en volgens de bewoners komt dit doordat zogenoemde huisjesmelkers, die  woningen opkopen en deze dan inzetten voor huisvesting van arbeidsmigranten. Het zou zelfs voorkomen dat in bepaalde huizen meer dan 10 mensen wonen.

Brief aan de gemeente
Volgens de bewoners zou bij verschillende woningen de voorgevel zijn uitgebreid, waardoor meer mensen in een woning kunnen wonen. Tevens zou er sprake zijn van de grote hoeveelheid huisafval, wat regelmatig rond de containers wordt gegooid.

Door deze hoeveelheid afval zouden de parkeerplaatsen moeilijker te gebruiken zijn. Voor de bewoners is de maat vol en men wil dat de gemeente ingrijpt. Onder meer een verbod op de verhuur van de woningen door huisjesmelkers aan arbeidsmigranten.

Aandacht vragen door spandoeken
Vandaag de dag zijn er spandoeken te vinden in de wijk. Spandoeken die schreeuwen om aandacht voor de verloedering van de wijk. Naast de parkeeroverlast, afval op straat zijn er ook klachten over geluidsoverlast, nachtoverlast en verwaarloosde huizen.

De problemen worden erkend door de gemeente, maar tevens zouden er nog meer problemen in de wijk te betreuren zijn. Zoals woonoverlast, verwarde personen, illegale prostitutie, hennepplanten. Tevens zou het ook nog liggen aan de bevolkingssamenstelling.

Volgens de gemeente wonen er veel individuele personen wat effect heeft op de wijk. Wethouder Dennis Grimbergen is in maart met politie en handhaving de wijk ingegaan, maar volgens de bewoners is daar nog niets uitgekomen. Vandaar de vernieuwde aanvraag voor de klachten.

De politiek weet er van
Eind 2021 / begin 2022 is de fractie van de PvdA de wijk ingetrokken. Ze heeft alles aanschouwd en heeft daar schriftelijke vragen aan het college gesteld. Maar nog steeds zijn er geen harde acties gekomen voor de bewoners.

Bewoners zijn het beu en verkopen tegen een goede prijs. Hierdoor krijgen huisjesmelkers weer meer panden in handen. De huizen waren bedoeld voor een gezin met auto en wat fietsen. De woningen die nu in gebruik zijn, zijn omgebouwd tot meerdere appartementen.

Er wonen teveel mensen in een te kleine ruimte. Tevens hebben al die mensen een auto of een fiets. En alles staat maar overal geparkeerd. De bewoners hebben aangegeven dat de wijk niet is berekend op zoveel auto’s of fietsen en er zijn niet genoeg parkeerplaatsen.

(Bronnen: Omroep Flevoland, Radio Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen