Bulk-sms naar 500 contacten uit meerdere dealertelefoons

Foto: Gemeente Lelystad

Deze week ontvingen ruim 500 personen een sms van de politie. De telefoonnummers stonden in meerdere telefoons die het afgelopen jaar in beslag zijn genomen bij meerdere huiszoekingen en aanhoudingen in Lelystad. Het sms-bericht leidt de ontvangers naar de website www.hulpsos.nl  met informatie over drugsgebruik en -dealen en een verwijzing naar hulpverlening.

Voorkomen dat jongeren in de georganiseerde criminaliteit terecht komen
Waarnemend burgemeester Lelystad Ineke Bakker: “We zetten ons als gemeente Lelystad samen met de politie, het OM, het RIEC en Tactus Verslavingszorg ervoor in om te voorkomen dat jongeren in de georganiseerde criminaliteit terecht komen of verder afglijden. Met deze bulk-sms laten we dealers en drugsgebruikers die een hulpvraag hebben, zien dat ze bij ons terecht kunnen voor de juiste hulp.”

Het is de eerste keer dat in Lelystad op deze manier een zogenoemde bulk-sms is verzonden door de politie. Het doel van deze actie is drugsgebruikers en drugsdealers bewust te maken van de gevolgen van drugs en hen helpen bij het vinden van een uitweg.

Lees hier het volledige persbericht van de politie  .

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen