Lintjesregen daalt neer op zes Lelystedelingen

Foto: Fotostudio Wierd

In het Agora Theater heeft woensdag 26 april de traditionele lintjesregen plaatsgevonden. Zes Lelystedelingen werden Koninklijk onderscheiden. Vijf inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één Lelystedeling mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De gedecoreerden zijn Lelystedelingen die zich jarenlang hebben ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of voor mensen die hulp nodig hebben.

Gedecoreerden
Waarnemend burgemeester Ineke Bakker speldde namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bij de volgende Lelystedelingen een decoratie op:

– Mevrouw Francis Marx, mevrouw Wilma van Loo – Olsman, de heer Jack van Asselt, de heer Gert Slings, de heer Fred Wilcke. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau;

– De heer Tony Merkelbach. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ineke Bakker benadrukte daarbij het belang van vrijwilligers voor de Lelystadse samenleving: “Vrijwilligers halen de voldoening uit de hulp die ze andere mensen kunnen bieden of de glimlach op een gezicht.

Onbaatzuchtig
Maar vrijwilligers doen daarmee niet alleen belangrijk werk, ze zijn onmisbaar in een samenleving. Ze zijn het cement van de samenleving. En dat ze bijzonder zijn, blijkt uit het feit dat anderen in hun omgeving, die zij geïnspireerd en geraakt hebben, deze onderscheiding voor hen hebben aangevraagd.”

Aanmelden
Een Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje.

Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid of op de daarvoor aangewezen landelijke dag, ook wel de dag van de ‘lintjesregen’ genoemd. Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding voor de ‘lintjesregen 2024’ kan nog tot 1 juli 2023.

Men kan daarvoor contact opnemen met mevrouw Sandra Herrenauw, adviseur kabinet gemeente Lelystad, [email protected] , telefoon 14 0320.

Op de foto staan van links naar rechts:
Fred Wilcke, Wilma van Loo – Olsman, Jack van Asselt, waarnemend burgemeester Ineke Bakker, Tony Merkelbach,  Gert Slings, Francis Marx.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen