Vluchtelingen verrast met Kindertheatervoorstelling in Agora Theater Lelystad

Foto: Provincie Flevoland

Ruim 60 kinderen uit de vluchtelingenopvang voor Oekraïners in Lelystad, Dronten en Elburg en kinderen uit Lelystad troffen elkaar op zondag 23 april in het Agora Theater voor de voorstelling ‘Superslow’ van theatergezelschap De Bonte Hond. Een prachtige pantomime-voorstelling met dans, hip-hop, lichteffecten en toneel.

Met het thema: onbekende nieuwe ervaringen aangaan en hiervan leren. Iets wat peuters gewend zijn te doen. In de voorstelling kruipen de spelers in het hoofd van peuters en laten zij zien hoe je uit je comfortzone kunt stappen.

Een mooie voorstelling in een prachtig theater
De middag was een groot succes. Het Agora Theater had belangeloos het theater opengesteld. De provincie Flevoland had samen met De Bonte Hond het aanbod bij de verschillende vluchtelingenopvangcentra onder de aandacht gebracht. In eerste instantie zou het theatergezelschap bij de verschillende opvangcentra optreden.

Besloten werd dit samen op te pakken en de voorstelling in het theater in Lelystad op te voeren. “Voor de vluchtelingen een mooie kans om de voorstelling in een echt en prachtig theater te kunnen zien. En daarbij met elkaar in contact te komen. Wij zijn blij met dit prachtige initiatief van De Bonte Hond.

In overleg hebben wij de vluchtelingen en de andere kinderen uit Lelystad bij elkaar gebracht”, aldus Manon Geerlings, coördinator van de activiteiten in de Vluchtelingenopvang SGL in Lelystad. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman benadrukte het belang van onderlinge culturele ontmoetingen.

Een geslaagde midden voor de kinderen
De kinderen genoten niet alleen van een kleurrijke en gezellige voorstelling, maar leerden in een theaterworkshop ook om zelf toneel te spelen en uit te beelden. Al met al een zeer geslaagde middag waar Oekraïense vluchtelingen en Lelystedelingen elkaar konden ontmoeten. De voorstelling werd mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

(Bron: Provincie Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen