Haast maken met de plannen Corneel

Corneel concert
Corneel concert
Foto: Corneel

In de vergadering van de gemeenteraad deze week zijn vragen gesteld over de snelheid met de plannen voor een nieuwe plek voor Poppodium Corneel. Het is al weer bijna 2 jaar geleden dat er een besluit genomen werd dat Corneel moet verhuizen, omdat het huidige gebouw te oud en te klein is. Wethouder Sjaak Kruis gaf deze week aan snelheid erin te krijgen.

Geld en locatie
Volgens fractievoorzitter Sanne de Wilde van D66 is het niet duidelijk waarom het allemaal zo lang duurt. Ondanks dat er geld is gereserveerd en onderzoek is gedaan naar een geschikte locatie. Maar anderhalf jaar later wordt er nog steeds niet gebouwd.

Volgens D66 zou al zo’n 5 jaar geleden een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd zijn en 2 jaar geleden een locatieonderzoek. De raad heeft november 2021 12 miljoen euro gereserveerd voor een nieuw poppodium.

Huidige locatie
De huidige locatie van Corneel is te klein. Als het gebouw vol zit bij concerten en andere activiteiten wordt het erg warm en is de temperatuur nog nauwelijks te regelen. Daarnaast gaf de Kubus eerder al aan af te willen van het poppodium.

De Kubus is een cultuurinstelling. De organisatie is van mening dat het draaiend houden /  runnen van het Poppodium Corneel niet past bij haar kerntaken. Daarnaast wil De Kubus een deel van de subsidie van Corneel op een andere manier gebruiken.

Plan gemeente
Volgens de gemeente wil ze een plaats in het Theaterkwartier in het centrum gebruiken voor Corneel. Het eerdere plan voor een plaats voor Corneel op de oude locatie van Club Majestic is komen te vervallen, door de plannen van het nieuwe busstation.

Tevens is het plan van Corneel op de plaats van het oude postkantoor aan Stadhuisplein vervallen, omdat het complete gebouw eerst gesloopt zou moeten worden. De wethouder heeft toegezegd snelheid in de realisatie te zetten.

(Bronnen: Radio Lelystad, Omroep Flevoland)  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen