Sidhadorp Nieuws: gratis zand Harmonisch Wonen

Foto: Harmonisch Wonen

Er zijn een aantal paden en terrassen in tuinen die iets weg zakken. Wanneer een huurder in het Sidhadorp de stoep opnieuw wilt leggen, ophogen en zand nodig heeft, kan men zich aanmelden voor maximaal 1 kuub gratis zand per adres.

Gratis kuub zand
Voor een entreepad moet men rekenen op een halve kuub zand en voor een standaard achterterras zo’n hele kuub zand. Aangegeven wordt dat het zand bedoeld is voor oorspronkelijke paden en terrassen. Dus niet om extra bestrating aan te leggen.

Huurders die interesse hebben, kunnen dit melden tot uiterlijk maandag 8 mei, middels een mail naar [email protected] . Dit om te weten hoeveel zand er ingekocht moet worden. Op dinsdag 16 mei wordt het zand bezorgd op een aantal centrale plaatsen, zodat het in het weekend verwerkt kan worden. Het zand mag niet te lang blijven liggen.

Participatietraject gemeente
De huurdersorganisatie heeft een jaar geleden gevraagd aan de huurders om zich aan te melden voor het participatietraject bij de gemeente. Hierbij ging het erom dat mensen die in de buurt van een nieuwe bouwlocatie wonen, mee zouden kunnen denken over de ontwikkeling van die locatie.

Sinds dat moment is niets meer vernomen van de gemeente en daarom heeft de huurdersorganisatie de gemeente gebeld en heeft informatie gekregen. De gemeente heeft de bouwlocatie vergroot en moest dit openbaar aanbieden. Gezien een eerdere uitspraak moest de procedure aangepast worden.

Mechanische ventilatie en rookmelders
Het kan voorkomen dat rookmelders op de overloop gaan reageren op stoom van het douchen. Dit is te voorkomen door de ventilatie tijdens en na het douchen in de hoogste stand te zetten.

In de meeste houtskeletwoningen zit een ventilatieknop met 3 standen. Hierbij is de lage stand te gebruiken als men niet thuis is; de middelste stand voor als men thuis is en de hoogste stand als men gaat douchen of koken. Het beste is om de ventilatie een kwartier voor het koken in te schakelen en 15 tot 30 minuten na het koken weer op de middelste stand te zetten.

(Bron: Nieuwsbrief Sidhadorp)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen