Als grootste fractie wil BBB het voortouw nemen

Foto: Provincie Flevoland

Omroep Flevoland weet te melden dat alle lijsttrekkers van de partijen in de Provinciale Staten in Flevoland maandag bijeen komen om te praten over de te nemen stappen. Zeker nu de BoerBurgerBeweging (BBB) ook in Flevoland de grootste is geworden.

Voorlopige uitslag
De uitslag van de verkiezingen van afgelopen 15 maart zijn nog niet definitief. Zo zal op maandag 20 maart er een openbare zitting van het gemeentelijk stembureau plaatsvinden om 10.00 uur in het stadhuis van Lelystad.

De site van de provincie Flevoland meldt daarnaast dat op donderdag 23 maart het Centraal Stembureau tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag zal vastleggen van de verkiezingen van de Provinciale Staten en Waterschappen van 2023.

Informateur
Volgens de voorlopige verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten is de BBB met (mogelijk) 10 zetels de grootste partij geworden. Dit zou dan inhouden dat 1 op de 5 inwoners van Flevoland op BBB heeft gestemd.

BBB, middels haar lijsttrekker Anja Keuter, heeft laten weten aan Omroep Flevoland dat alle onderhandelaars van de andere partijen zijn uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst van maandag zal BBB een informateur voorstellen.

Indien de andere partijen akkoord gaan, zal de naam van de informateur dezelfde dag nog bekend worden. Op die manier kunnen de informatiegesprekken dinsdag al beginnen. Indien er duidelijkheid komt over wat de partijen willen, kan de formateur aan de slag.

(Bronnen: Omroep Flevoland, Provincie Flevoland, lelystad.nieuws.nl)  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen