Plaatsen nieuwe verkeerslichten oversteek Middendreef

Foto: Gemeente Lelystad

In de week van 6 maart plaatst de gemeente nieuwe verkeerslichten bij de oversteek van de Middendreef naar de voormalige school de Rietlanden. De nieuwe verkeerslichten komen er omdat de oude kapot zijn gegaan. Niet alle verkeerslichten op die plek worden vervangen. Alleen de verkeerslichten voor de voetgangersoversteekplaats worden teruggeplaatst.

De verkeerslichten voor de fietsers verdwijnen. Fietsers kunnen gebruik maken van de Nelson Mandelabrug. Deze fietsbrug over de Middendreef is vorig jaar aangelegd met het doel de bestaande fietsoversteek te vervangen zodat fietsers makkelijk en veilig Porteum kunnen bereiken.

Bestaande fietsoversteek verdwijnt, fietsroute via Nelson Mandelabrug
Vooruitlopend op de geplande herinrichting van het gebied rond Porteum, heeft de gemeente besloten de verkeerslichten voor de fietsers niet terug te brengen en de fietsoversteekplaats en de daar naartoe leidende fietspaden af te sluiten. Dit besluit is genomen omdat het terugbrengen van de verkeerslichten voor de fietsers slechts tijdelijk zou zijn tot de herinrichting en fietsers nu al gewend zijn via de Nelson Mandelabrug te rijden. De voetgangersoversteek blijft, zodat voetgangers de bushaltes langs de Middendreef kunnen bereiken.

Herinrichting gebied rond Porteum start in najaar
Nadat de gebouwen van de Rietlanden zijn gesloopt, komt op deze plek een nieuw parkeerterrein, dat aansluit op het al aangelegde parkeerterrein bij Porteum. Het tijdelijke parkeerterrein daarnaast gaat weg. De looproute voert dan naar de huidige voetgangersoversteekplaats, waar zich de bushaltes bevinden. Fietsers worden dus vanaf nu al via de Nelson Mandelabrug naar Porteum geleid.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen