Commissie Bestuur, Middelen en Economie

Raadszaal
Raadszaal
Foto: Gemeente Lelystad

Dinsdag 14 februari komt de commissie Bestuur, Middelen en Economie van de gemeenteraad Lelystad bij elkaar. Op de agenda staat onder meer het Integraal Veiligheidsplan 2023 -2026. De opzet is dat er een korte toelichting komt door het college, waarna de fracties politieke vragen kunnen stellen. Daarna volgt er een reactie van het college en de mening van de fracties. De voorzitter zal een conclusie geven voor de raadsvergadering van 21 februari.

Behandeling januari
Aangezien het raadsvoorstel pas op 31 januari behandeld werd in het college, kon het niet op tijd worden aangeleverd voor de commissie in januari. Aangezien het college het voorstel in de raadsvergadering van 21 februari wil behandelen, heeft ze verzocht om het voorstel in de commissie van 14 februari te bespreken.

De agendacommissie heeft aan het verzoek gehoor gegeven – bij wijze van uitzondering – aangezien er begrip is voor de redenen van vertraging. Volgens de stukken heeft deze commissie gemeld dat er genoeg voorbereidingstijd overblijft en ook dat de agenda genoeg ruimte geeft voor behandeling.

Inhoudelijk
Het verzoek is aan de raad gedaan om de prioriteiten van het lokaal veiligheidsbeleid vast te stellen. Naast dat ook gevraagd wordt om een reactie aan het Regionaal Veiligheidscollege op de Regionale Veiligheidsstrategie 2023 – 2026 te verstrekken.

Dit college komt 10 maart bij elkaar om de reacties van de gemeenten te bespreken. Vandaar de behandeling van het gemeentelijk Integraal Veiligheidsplan 2023 -2026 op 21 februari wenselijk is. Gezien een grote overlap in speerpunten is de regionale strategie een goede aanvulling op het gemeentelijke plan.

Integraal Veiligheidsbeleid
Het Integraal Veiligheidsplan van de gemeente bevat een veiligheidsanalyse en beschrijving van trends en ontwikkelingen. In het plan komt een grote hoeveelheid veiligheidsonderwerpen aan de orde.

Binnen dit brede veiligheidsbeleid wordt de raad voorgesteld om 4 prioriteiten vast te stellen: Cybercriminaliteit, Jeugd en veiligheid, Ondermijning en Zorg & veiligheid. Ook worden er 3 aandachtswijken benoemt: Zuiderzeewijk, Boswijk en Waterwijk.

(Bron: Gemeenteraad Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen