Grote Provinciale Lijsttrekkers Cultuurideeën Show

Foto: De Kubus

Ook Flevoland gaat op 15 maart naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Om meer te weten te komen voor de verkiezingen, worden de lijsttrekkers van de partijen door de Flevolandse cultuursector uitgenodigd voor de Grote Provinciale Lijsttrekkers Cultuurideeën Show.

Optreden lijsttrekkers
Tijdens deze Show worden de lijsttrekkers uitgedaagd te vertellen hoe ze met cultuur willen bouwen aan een aantrekkelijke Flevolandse samenleving. De bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdagavond 23 februari in De Kubus.

Een aantal lijsttrekkers hebben al toegezegd hun woordje te doen. Dat zijn Geert Post (SGP), Harold Hofstra (ChristenUnie), HP Soldaat (namens de lijsttrekker VVD), Corina Straatsma (GroenLinks), Sylvia Kers (PvdD), Abassin Nessar (PvdA), Tiko Smetsers (D66) en Anja Keuter (BBB Flevoland). Met de andere lijsttrekkers wordt nog gesproken.

Bespreek Thema’s
Tijdens de komende Statenverkiezingen zijn grote thema’s heel belangrijk, zoals wonen, leefbaarheid, economie en mentale weerbaarheid. De verschillende verkiezingsprogramma’s gaan hierop in.

Tijdens de Show in De Kubus wordt aandacht aan deze thema’s geschonken, met kunst, cultuur en erfgoed als rode draad hierbij. Tevens kunnen kiezers vragen inbrengen, is er een cultuurquiz en laten cultuurmakers zien hoe cultuur een belangrijke bijdrage geeft aan de leefomgeving.

Flevoland
De Cultuurideeën Show zal plaatsvinden in De Kubus van 20.00 – 22.30 uur, waarbij publiek van harte welkom. De toegang is gratis, echter het aantal plaatsen is beperkt en daarom is het verstandig om vooraf aan te melden via de site.

De show is een initiatief van alle Flevolandse cultuurinstellingen: Apollo Ensemble, Batavialand, BonteHond, Bibliotheeknetwerk Flevoland, Kunstlink Flevoland, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, De Meerpaal, FleCk, Kubus, Kunstlinie Almere Flevoland, StrandLAB, Museum M, Land Art Flevoland, FlevoLAB, Theatergroep Suburbia, SubSub, Vis à Vis, Het Flevolands Archief en 2turvenhoog.

(Bron: De Kubus)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen