Update: Hulp nodig voor Syrië en Turkije

Foto: St Hand in Hand voor Syrie

Sinds de aardbevingen van maandag kan men dagelijks het nieuws volgen over de slachtoffers in Turkije en Syrië. Het nieuws over het laatste land blijft achter bij het nieuws over Turkije. Dit is ook (bijna) zo bij de inzamelacties en donatie voor Syrië. Het land heeft het de laatste jaren al heel moeilijk gehad en daar zijn de aardbevingen overheen gekomen.

Hulp aan Syrië
De mediasite Asharq A-Awsat gaf op donderdag 9 februari aan dat er mogelijk al 16.000 slachtoffers zijn te betreuren.Ondertussen zijn er geluiden van ruim 20.000 slachtoffers.

Volgens Steven Godby, een expert op het gebied van natuurlijke gevaren aan de Nottingham Trent University in Engeland, worden de eerste 72 uur als kritiek beschouwd. Hij geeft aan dat de overlevingsratio gemiddeld gesproken binnen 24 uur 74 procent is, na 72 uur 22 procent en tegen de vijfde dag 6 procent.

Stichting Hand in Hand voor Syrië
De Stichting Hand in Hand voor Syrië in Nijkerk is al jaren bezig met de humanitaire hulpverlening aan alle slachtoffers van de oorlog in Syrië. Hierbij wordt niet gekeken naar kleur, taal of religieuze achtergrond. In deze tijd werden de slachtoffers geholpen aan levensmiddelen, medicatie, kleding en educatieve middelen, die naar Syrië werden verscheept.

De Stichting bestaat uit vrijwilligers, zowel in Nederland als in Syrië. Vanuit Nederland worden de goederen verscheept, zodat de vrijwilligers in Syrië er zorg voor kunnen dragen dat de hulpmiddelen op de juiste plaatsen komen.

Doneren kan nog steeds
De Stichting Hand in Hand voor Syrië is een actie gestart om hulp te bieden aan de slachtoffers van het getroffen en zeer moeilijk bereikbare noodgebied in Syrië. De inzameling is gestart op de pagina van de Stichting (SOS Noodhulp voor Syrië) op de site van Steunactie.

Via de site kan men een bepaald bedrag doneren of zelf collectant worden. De Stichting kan sneller hulp bieden op die plaatsen waar het nu nodig is. Maar er is hulp nodig en veel hulp nodig. De Stichting roept de lezers op om te helpen, de slachtoffers in Syrië te ondersteunen en dus te doneren.

Update
De woordvoerder van de Stichting Hand in Hand voor Syrië heeft laten weten, dat de Stichting heel druk bezig is in Nijkerk en ook in Amersfoort. Hulpgoederen worden ingezameld, om middels containers verstuurd te worden.

Bij alle inzamelpunten wordt aangegeven geen oude goederen of kleding in te leveren. Geen spullen die anders weggegooid worden. Indien men geen goederen heeft, is het beter om te doneren. Dit kan via bovenstaande pagina SOS Noodhulp voor Syrië.

(Bron: Omroep Flevoland, Stichting Hand in Hand voor Syrië, Khamakar News Agency )

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen