Inzamelingsacties voor slachtoffers Syrië en Turkije

Foto: Oxfam Novib

Verschillende moskeeën en organisaties zijn gestart met inzamelingsacties voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Volgens gegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn meer dan 5.000 slachtoffers gevallen en dit aantal zal nog verder oplopen. De media geeft aan dat het aantal gewonden in beide landen al ruim 24.000 is.

Lelystad
Verschillende hulpgoederen worden ingezameld aan de Apolloweg 310, waar mensen tussen 11.30 en 18.00 uur terecht kunnen. Ook de Turkse moskee van Diyanet is bezig met een geldinzamelingsactie.

Diyanet heeft op haar site gemeld dat bij de aardbeving van 6 februari in het zuiden van Turkije veel gebouwen zijn verwoest en dat de schade enorm is. Men roept op tot steun voor de hulpactie van de Islamitische Stichting Nederland (ISN).

Hulpgoederen
De HDV Lelystad Osmali Moskee behoort tot Diyanet, net als de HDV Sultan Ahmet Moskee in Almere. De laatste heeft op Facebook laten weten dat er hulpgoederen worden gestuurd in coördinatie met Sevenhills Logistics, Deniz Logistics en Duran Logistics.

Dinsdag 7 februari van 12.00 tot 21.00 uur kan men de goederen inleveren onder meer bij de Moskee, Lierstraat 9, 1312 JZ Almere. Gevraagd wordt naar goederen die niet oud of onbruikbaar zijn, goed ingepakt (met vermelding wat er in zit). Van belang zijn tenten, slaapzakken, regenkleding, sjaal, trui, deken, lang houdbaar eten, hygiëne producten, babyproducten.

(Bronnen: Omroep Flevoland, HDV Lelystad Osmanli Moskee (Facebook),  Diyanet) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen