Huiskamerkoor in Lelystad

Foto: Evergreen Lelystad

De site Pio Vocaal geeft aan dat Petra Overeem sinds februari 2023 het Huiskamerkoor, behorend bij Evergreen, leidt. Volgens de site wordt er regelmatig op maandagmiddag in de huiskamers in de Hoven gezongen voor mensen met dementie.

Huiskamerkoor
Op de site van Evergreen wordt informatie gegeven over het Huiskamerkoor. Het koor maakt periodiek rondgangen langs de Huiskamers van woonzorgcentra Coloriet De Hoven en Laarhof.

In een groep van 5 tot 8 zangers worden dan liedjes uit grootmoeders tijd gezongen voor mensen die ofwel dementeren, ofwel veel lichamelijk verzorging nodig hebben. Hierbij gaat het van kinderliedjes tot meezingers uit de vorige eeuw. De mensen worden door de liedjes geactiveerd: ze bewegen, klappen in de maat of mompelen de tekst mee.

Lid zonder contributie
Zangers van het koor Evergreen kunnen zingen in het Huiskamerkoor, maar ook anderen kunnen met het koor meezingen. Er is geen contributie verschuldigd, echter men vraagt wel dat de zangers zoveel mogelijk bij de oefenmiddagen en rondgangen aanwezig zijn.

Bij het oefenen worden de coupletten nog opgefrist, ondanks dat het refrein wel bekend is. Dit wordt gedaan op basis van originele uitvoeringen die via YouTube beschikbaar zijn. Meestal komt er dan nog begeleiding op gitaar bij. In het algemeen is de uitvoering eenstemmig.

De data van de rondgangen staan in een schema met de oefendata. Daar wordt in aangegeven of men aanwezig kan zijn of men mee wilt doen. Op het moment dat er te weinig zangers zijn, gaat het niet door.

(Bronnen: Nieuwsbrief Pio Vocaal, Pio Vocaal, Evergreen Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen