Stijgende energielasten Voedselbank betaald door Uitzendgroep

Foto: Voedselbank Lelystad

In 2023 zal de Voedselbank Lelystad zo’n 7.000 euro meer aan energie moeten gaan betalen. Maar de Voedselbank hoeft zich geen zorgen te maken voor deze rekening. BDE PROTEQS Uitzendgroep in Lelystad heeft de Voedselbank aangeboden om de energierekening te betalen.

Ondersteuning
Het aanbod van de Uitzendgroep komt geroepen voor de Voedselbank Lelystad. De kosten voor energie zijn flink toegenomen. Maar de Voedselbank zal dit jaar ook de koelauto moeten gaan vervangen.

Met de koelauto wordt bijna dagelijks het gedoneerde voedsel opgehaald. Dit ophalen gebeurd bij distributiecentra en diverse voedselproducenten, zowel de grote als de kleine producenten. Daarbij krijgt de Voedselbank geen compensatie voor de energiekosten.

BDE PROTEQS
Elke week verzorgt Voedselbank Lelystad voedselhulp aan zo’n 275 gezinnen, waarmee zo’n 800 mensen geholpen worden. Er werken bijna 130 vrijwilligers bij de Voedselbank, die werkt met een winkelconcept. Hierbij mogen de klanten zelf kiezen uit het aanbod.

BDE Proteqs Uitzendgroep is specifiek voor de werving en selectie van personeel in de productie, logistiek en techniek. BDE Personeelsdiensten BV, opgericht in 2009 en Proteqs Personeelsdiensten BV, opgericht in 2011, zijn gefuseerd tot de onderneming BDE PROTEQS.

(Bronnen: AD, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen