Geen Internationale prijs voor Sipros

Foto: © AGHeeremansphotography

Sipros – zijn echte naam is Wellington Naberezny – is een Braziliaanse kunstenaar, die genomineerd was voor de prijs ‘beste street art van 2022’. Helaas heeft de kunstenaar naast deze prijs gegrepen. Een muurschildering in Tilburg is als beste verkozen.

Muurschildering
Het kunstwerk van Sipros kan men vinden bij de Waagpassage op het houten gebouw, dat ook bekend staat als ‘De Trommel’. Op het gebouw zijn nog zeven andere grote muurschilderingen aangebracht.

Sipros staat bekend om zijn ‘Big Ears’ karakters. Dit zijn fotorealistische portretten met kenmerkende grote hoofden en oren. Het werk belicht de kinderwereld en ons eigen innerlijke kind. Bij het zien van de muurschildering kan men niet anders dan glimlachen.

Beste street art van 2022
Door het platform Street Art Cities zijn er wereldwijd zo’n 100 muurschilderingen genomineerd. De muurschildering in Tilburg, waarop een vrouw te zien is die een jurk van gerecycled plastic draagt, is als beste verkozen.

De street art organisatie Writer’s Block had de kunstenaar Sipros naar Lelystad gehaald om een muurschildering te maken tijdens de ‘Lelystad Street Art Jam’. Dit was één van de projecten van de organisatie waarmee ze kunst brengt naar verschillende gemeenschappen in Nederland.

(Bronnen: Writer’s Block Murals, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen