Aanleg ruiterroute Hollandse Hout

Foto: PaardenPlatform Lelystad

Er zijn mensen die graag op de rug van een paard of pony door de bossen rijden. In dat geval moeten er wel goede ruiterpaden zijn. Het jarenlange achterstallige onderhoud heeft er voor gezorgd dat de ruiterpaden bijna verdwenen waren uit de stadsbossen van Lelystad. Maar een aantal fanatieke buitenruiters hebben dit kunnen voorkomen.

Veel verbeterd
Ondertussen is er veel verbeterd en wordt er nog dagelijks gewerkt om de buitenrijmogelijkheden verder te vergroten, uit te breiden en de bestaande ruiterpaden nog mooier te maken.

Op de verschillende social media en websites is veel informatie te vinden. Op de social media van PaardenPlatform Lelystad (PPL) wordt aangegeven dat dit jaar de werkzaamheden gaan beginnen voor de realisatie van de eerste fase van ‘Poort Oostvaardersplassen Lelystad’.

Recreatieve voorzieningen
De bedoeling is dat de Poort één van de entreegebieden gaat worden van Nationaal Park Nieuw Land. In dit gebied zal veel ruimte komen voor recreatieve voorzieningen. Tevens ligt er ook het Hollandse Hout.

In dat laatste gebied is een ongeveer 15 kilometer lange ruiterroute gepland. Het PPL heeft over deze ruiterroute een gesprek gehad met de projectleider van Staatsbosbeheer. Tijdens dit gesprek zijn de voorgestelde route en de planning van werkzaamheden besproken.

Volgens de gegevens zouden de werkzaamheden na het broedseizoen gaan beginnen. Als dan alles mee zit, dus ook het weer, dan zou de route nog dit najaar open gesteld kunnen worden. PPL is tevreden dat na jarenlang plannen maken en voorbereidingen, nu toch eindelijk het echte werk gaat beginnen.

(Bronnen: PaardenPlatform Lelystad (+ Instagram), Buiten Ruiters Lelystad (Facebook)) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen