Een ruimtereis voor iedereen

Foto: Wikipedia

Het grootse werk ‘The Planets’ van Gustav Holst zal in een side-by-side project in samenwerking met het Apollo Ensemble ingestudeerd en uitgevoerd gaan worden. Het concert zal plaatsvinden op  zaterdagavond 27 mei in de grote zaal van Agora Theater. Festival Via Musica gaat speciaal voor dit project buiten de grenzen van Flevoland een muzikale reis maken door ons zonnestelsel.

Gustav Theodore Holst
De Britse componist Gustav Theodore Holst werd op 21 september 1874 in Cheltenham geboren en overleed op 25 mei 1934 in Londen. Hij had Duitse, Engelse, Zweedse en Letse roots en werd geboren als Gustavus Theodore von Holst.

Waarschijnlijk omdat de familie geen rechten had op ‘von’, heeft hij vanaf 1919 dat woord weggelaten. De bekendste compositie was ‘The Planets’, wat een suite was voor orkest. Het was geïnspireerd door de astrologische visie op de invloed van de planeten. De componist was van mening dat dit niet zijn beste werk was en dat het zijn andere werken overschaduwde.

Repetities
Het project zal uitgevoerd worden door een orkest met 150 musici – 100 amateurs en 50 professionals – onder leiding van de ervaren dirigent David Rabinovich. Aanmelden gaat via het formulier op de site. Men krijgt daarna de muziek digitaal toegestuurd.

Door het hele land worden – op afspraak – workshops gegeven, zodat iedereen de kans krijgt zich optimaal voorbereid naar de repetities te komen. Het project wordt gecoached door musici die meewerken aan het festival.

De repetities zijn op zaterdag 13 mei (10.00 – 18.00 uur, Kerkcentrum De Wegwijzer) en donderdag 18 mei (12.00 – 20.00 uur, Kerkcentrum Levend Water in Almere). Om 19.00 uur zal er een presentatie zijn voor buurtbewoners.

Meedoen
Als men inschrijft en de kosten betaalt, krijgt men de bladmuziek, kan men meedoen aan de repetities en de generale op 13, 18 en 27 mei, het concert op 27 mei en ontvangt men coaching buiten deze data om.

‘Meedoen’ staat open voor strijkers, dwarsfluit, piccolo, altfluit, klarinet, Hobo, bashobo, fagot, contrafagot, hoorn, trompet, tenor en bas trombone, tenor tuba, pauken, slagwerk, celesta (piano), orgel, harp en sopranen en alten.

(Bronnen: Apollo Ensemble, Nieuwsbrief Apollo Ensemble, Wikipedia)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen