Het Bultpark Nieuws

Foto: Gemeente Lelystad

De Stichting Bultparkcomité heeft – samen met het IVN – een gesprek met de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad gehad over natuureducatie voor leerlingen op scholen. De Stichting Bultparkcomité en IVN zijn voor meer educatie in het basisonderwijs. Hierbij gaat het dan onder meer over natuur, duurzaamheid, milieu en klimaat. Belangrijk hierbij is dat het niet gezien moet worden als ‘extra’, maar gewoon als onderdeel van het lesprogramma.

Opruimen van afvalbakken
De gemeente Lelystad is van plan om zo’n 500 afvalbakken op te ruimen. De gemeente heeft daarentegen wel gemeld, dat het niet zal leiden tot meer zwerfafval. Op zich is dit een  bijzondere redenering.

De Stichting is van mening dat het best wel zo kan zijn dat op termijn weer bakken bijgeplaatst moeten worden omdat het gemeentelijke idee niet zal kunnen werken. Het plan schijnt al een paar jaar oud te zijn. In het Bultpark is al veel eerder gevraagd om de afvalbakken te laten staan, echter hier is nooit een formele reactie op ontvangen.

Kastanjes
Voor een park als het Bultpark was het een groot gemis, dat men nergens kastanjes kon zoeken. Hierdoor gaan (klein-)kinderen zich vervelen , waardoor ze thuis alleen op de bank zitten en aan het gamen zijn. Zo komen ze niet buiten en zeker niet in het park om in de herfst kastanjes te zoeken.

Gelukkig heeft de gemeente dit ook ontdekt en was ook van mening dat dit eigenlijk niet de bedoeling zou moeten zijn. Daarom heeft de gemeente Lelystad een drietal paardenkastanjes aan het Bultpark geschonken.

Deze kastanje is géén familie van de tamme kastanje. De bomen zijn door de vrijwilligers geplant. Op dit moment zitten er al dikke knoppen op de takken en dus is er kans dat men dit jaar de eerste kastanjes kan rapen.

(Bron: Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen