Voorlezen is leuk en ontwikkelt taalgevoel

Foto: Provincie Flevoland

Vanwege de Nationale Voorleesdagen las gedeputeerde Kunst en Cultuur Michiel Rijsberman op maandag 30 januari voor uit het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Dit deed hij aan kinderen van kinderdagverblijf Ikky in Almere. De voorleesdagen lopen nog tot en met 4 februari 2023.

Feest
Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Gedeputeerde Rijsberman: “Ik wil op deze manier laten zien dat wij het als provincie Flevoland belangrijk vinden dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met lezen. Lezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en is vooral leuk.

En daarmee kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom willen wij ouders stimuleren om hun kinderen al op heel jonge leeftijd voor te lezen, waardoor kinderen al op jonge leeftijd verschillende woorden kennen en herkennen.”

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor baby’s, peuters en kleuters opgezet. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. Er wordt door heel Nederland voorgelezen uit het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte.

(Bron: Provincie Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen