Lelyplank officieel geopend bij FlevoMeer Bibliotheek

Foto: Gemeente Lelystad

Lelystad blijkt een creatieve stad. Dat kwam tot uiting tijdens de opening van de Lelyplank bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Initiatiefnemer Jaap Knip zocht een plek om alle auteurs en dichters uit Lelystad een podium te bieden en vond dat in de plaatselijke bibliotheek. Wethouder Sjaak Kruis opende de Lelyplank officieel. Hij werd ondersteund door stadsdichter Thomas Gerla. Vanaf nu zijn alle boeken en dichtbundels van Lelystadse auteurs te vinden op een speciale plek in de bibliotheek.

Blikvanger
Stadsdichter Thomas Gerla had speciaal voor de opening een gedicht gemaakt, ‘Wie schrijft blijft’. Zijn gedicht hangt in een poster bij de Lelyplank en maakt zo van het geheel een echte blikvanger.

Lelystadse talenten
Wethouder Kruis: “De Lelyplank is een prachtig initiatief. Het sluit naadloos aan bij de stad die Lelystad wil zijn. Een stad die inspireert, prikkelt en uitdaagt met culturele programma’s voor alle leeftijden, leefstijlen en interesses en met kunst voor en door inwoners. Bezig zijn met kunst brengt mensen samen. De Lelyplank helpt om te laten zien wat voor talenten er in Lelystad zijn. Zo werken we aan het erfgoed van Lelystad voor nu en in de toekomst.”

Gedichtenwedstrijd
Aan de opening van de Lelyplank had initiatiefnemer Knip een gedichtenwedstrijd gekoppeld. Elf deelnemers waagden een kansje en tot haar verrassing werd Marlies van Eunen – de Boer tot winnaar uitgeroepen. De gedichten van de deelnemers zijn gebundeld in een boek, dat uiteraard ook te leen is bij FlevoMeer Bibliotheek. Na de opening konden de genodigden napraten onder het genot van een hapje en drankje bij Books & Beans, de koffiebar van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Concern voor Werk.

Over de Lelyplank
Op de Lelyplank zijn boeken en gedichtenbundels te vinden van Lelystadse auteurs. Iedereen uit Lelystad die ook een boek heeft geschreven, mag deze ter beoordeling inleveren bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Als het boek wordt goedgekeurd, dan wordt deze opgenomen in de collectie en krijgt het een plaats op de Lelyplank.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen