Studenten Windesheim maken uitkijktoren Oostvaardersplassen

Foto: Boswachtersblog

Een groep studenten van de Hogeschool Windesheim in Almere hadden de opdracht om Lelystad aantrekkelijker te maken. Na onderzoek wat er allemaal in de buurt lag, kwamen de studenten uit bij de Oostvaardersplassen. Volgens de groep studenten is het gebied een super mooi natuurgebied, waar de groep iets mee wilde doen.

Aantrekkelijker maken
Het idee van een uitkijktoren werd ontwikkeld, die bedoeld moet zijn als een gebouw dat staat in de omgeving en goed opvalt. De uitkijktoren zou een trekpleister moeten zijn voor Lelystad, zowel voor de inwoners als voor de toeristen.

In het kader van de ontwikkeling van Nationaal Park Nieuw Land wordt zowel in Lelystad als in Almere de toegang tot de Oostvaardersplassen aantrekkelijker gemaakt voor het publiek. De toegang aan de kant van Lelystad ligt bij het Hollandse Hout (poortgebied).

Speciale Uitkijktoren
Het poortgebied aan de kant van Lelystad krijgt een speciale uitkijktoren. De toren komt van een groep studenten van de Hogeschool Windesheim in Almere. Het ontwerp van de uitkijktoren is gebaseerd op een boom.

De ‘boom’ krijgt veel groen en veel hout, waarbij aan de bovenkant een glazen bol zal worden geplaatst. Het ontwerp kwam voort uit de provinciale prijsvraag Talent kleurt Flevoland.

Volgens de media zou het ontwerp al uitgewerkt zijn door een architectenbureau. Hierdoor zou het gebouwd kunnen worden. Op dit moment is het echter nog niet duidelijk, wanneer de uitwerking ook daadwerkelijk omgezet wordt tot een daadwerkelijke uitkijktoren.  

(Bronnen: Radio Lelystad, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen