Word ook fietsdocent bij de Fietsersbond

Foto: Provincie Flevoland

In samenwerking met provincie Flevoland organiseert de Fietsersbond een cursus om fietsdocent te worden. Een fietsdocent leert zowel kinderen als ouderen om veilig en met plezier te fietsen. De Fietsersbond leidt u in twee dagen op voor het geven van praktische fietscursussen aan diverse doelgroepen. Een jaarlijkse scholingsdag spijkert uw vaardigheden bij.

Lang blijven fietsen
Dat lang doorfietsen belangrijk is blijkt wel uit de ervaringen en verhalen van andere fietsdocenten. Karin Broer: “Tachtigers die naar een fietsinformatiedag komen, staan helemaal aan de andere kant van het fiets bestaan. Zij voelen dat de macht hen aan het ontglippen is.

De pedaalpower die hen hun hele leven overal heeft gebracht, dreigen ze te verliezen. Die fiets die in de genen leek te zitten, wordt lastig te besturen. De wereld wordt steeds meer vol gevaren, waar het eens vol plezier was. En ze doen er alles aan om dat verlies uit te stellen, om dat niet te laten gebeuren. Ze kopen de mooiste en duurste e-bikes.

Ze luisteren naar hun kinderen die aanwijzingen geven. Ze gaan naar een fietsinformatiedag. Maar het is lastig. Een andere manier van opstappen aanleren kan eigenlijk niet meer, na het 70 jaar anders te hebben gedaan. In hun hoofd zijn ze nog 17 of 25 of 50, maar niet 80. En zeker geen 80-plusser zonder fiets. Nee, dat nooit.”

Aanmelden en meer informatie
Lijkt het u leuk om kinderen of ouderen te helpen met fietsen, en heeft u ervaring met lesgeven aan groepen, word dan fietsdocent. Naast de voldoening om kinderen, ouderen en nieuwkomers fietsplezier te geven biedt de Fietsersbond een vergoeding voor het werk en reiskostenvergoeding. Enthousiast geworden of heeft u nog vragen? Mail dan naar [email protected]. Geef bij de aanmelding uw telefoonnummer en woonplaats door en stuur een korte motivatie mee.

(Bron: Provincie Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen