Valentijnsfeest in De Joon

Foto: De Joon (Facebook)

Buurtcentrum De Joon organiseert op zaterdag 11 februari vanaf 19.30 uur het jaarlijkse en gezellige Valentijnsfeest. Iedereen is uitgenodigd, stel of vrijgezellen. Voor het feest kan men vrienden, vriendinnen en andere (vrij-)gezellige mensen meenemen.

Valentijnsfeest
De organisatie heeft beloofd om er een gezellige avond van te maken. Misschien is het wel hét moment om een leuke date te scoren tijdens het speeddaten. Daarnaast kan men een serenade brengen aan de geliefde tijdens de Karaoke.

Tevens kan men winnaar worden van de Grote Valentijn Quiz. Iedereen is van harte welkom in De Joon voor een gezellige avond. De keuken en de bar zullen geopend zijn voor een lekker hapje en drankje.

Buurtcentrum De Joon
Buurtcentrum De Joo0n is het oudste buurtcentrum van Lelystad en is het middelpunt in de oudste wijk, namelijk de Zuiderzeewijk. De naam Joon komt van de tijd toen er nog water lag, de Zuiderzee, waar werd gevaren en gevist.

Het vissen gebeurde met netten. Om de scheepvaart te waarschuwen, dat er gevist werd met netten, werden dobbers uitgezet. De dobber heet Joon. De Joon was het middelpunt van de Zuiderzee en daar moest men uit de buurt blijven.

De eerste wijk die gebouwd werd voor Lelystad, was de Zuiderzeewijk. Heel snel was een jeugdhonk nodig; dat werd De Joon. Hierdoor was de Joon weer het middelpunt van de Zuiderzee(wijk). Sinds 1969 is het buurtcentrum een sociaal ontmoetingspunt, waar men zichzelf kan en mag zijn.

(Bronnen: Geklets Lelystad (Instagram), De Joon)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen