Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk voor Welzijn Lelystad

Foto: Sociaal Werk Nederland

Januari 2021 wist Welzijn Lelystad te melden dat net voor de jaarwisseling de organisatie het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk gehaald had. Volgens Welzijn Lelystad is het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk een uniek en eigenzinnig kwaliteitslabel voor de branche. Hierdoor biedt Welzijn Lelystad zicht op de kwaliteit van de dienstverlening aan opdrachtgevers, stakeholders en klanten.

Certificaat
Marieke Voogt, directeur-bestuurder van Welzijn Lelystad, kon melden dat de organisatie in 2020 voor de eerste keer was beoordeeld.Toen kreeg Welzijn Lelystad het certificaat, met de geldigheid voor twee jaar.

Nu heeft Welzijn Lelystad dus wederom het certificaat ontvangen, waardoor de vakbekwaamheid wordt bevestigd. De organisatie is zeer blij met het certificaat en mag wederom het label voor twee jaar dragen.

Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk
Sociaal werkers maken elke dag weer het verschil voor mensen die deze werkers het hardst nodig hebben. Waardevol werk wat gezien en gewaardeerd mag worden. Voor een sociaal werk organisatie is het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk van groot belang.

Met het label laat de organisatie zien dat men staat voor kwaliteit en continu werkt aan de verbetering van de dienstverlening. Het label is ontwikkeld voor en door de branche, waarbij het vakmanschap centraal staat.

Centraal hierbij staat de vakmanschap voor professionals. Certificering voor het Kwaliteitslabel geeft inzicht, wordt men alert gehouden op het gebied van bekwaamheid en prestaties van mensen en de hele organisatie.

(Bronnen: Welzijn Lelystad, FlevoPost, Sociaal Werk Nederland)

Reacties

Cookieinstellingen