Leerlingen Porteum worden getraind door SportCity

Foto: Flevoland Fietst tegen Kanker

Vanuit Porteum worden 25 leerlingen voorbereid voor het beklimmen van de Alpe d’Huez. Ze doen mee met Flevoland Fietst Tegen Kanker (FFTK) en gaan in mei als sponsoractie de grote berg beklimmen. De komende weken zullen de leerlingen met spinninglessen van SportCity Lelystad trainen.

SportCity Lelystad
SportCity Lelystad is dé sportschool in Lelystad, waar getraind kan worden op een manier die het beste bij de persoon past. Tevens op het moment dat het beste past, daar deze sportschool 7 dagen per week geopend is.

Een ieder kan eens langs gaan om de sfeer te proeven, waarbij het kopje koffie natuurlijk klaar staat. Het team van SportCity Lelystad helpt iedereen op weg en in de juiste richting om te sporten in de SportCity club aan De Meent 18.

Flevoland Fietst Tegen Kanker!
Donderdag 10 november 2022 was de Kick-off voor Flevoland Fietst Tegen Kanker 2023. Dit was de start voor de alle deelnemers, vrijwilligers, begeleiders en sponsoren. Vanaf dat moment werd gestart met een aantal zaken.

Iedereen die meedoet aan FFTK doet dit om geld op te halen voor de Stichting Alpe d’HuZes. Tevens was de Kick-off het startsein voor de intensieve training, zodat men een waanzinnige prestatie kan leveren. Deze prestatie is de beklimming van Alpe d’Huez.

Het Goede Doel
Voor de leerlingen van Porteum zijn de spinninglessen een fijne manier om alvast te werken aan de benodigde training. SportCity steunt hiermee het goede doel van FFTK. Landelijk bereidt SportCity zich voor op een eigen sponsoractie Spin for Life op 23 maart.

De afgelopen maanden is voor Flevoland Fietst Tegen Kanker! ruim 10.000 euro opgehaald voor het goede doel. De groep zal op 26 mei naar Frankrijk vertrekken, om 2 dagen later de Alpe d’Huez te beklimmen. Daarna zullen de leerlingen vrijwilligerswerk voor de Stichting Alpe d’Huzes doen. Donaties voor de leerlingen van Porteum zijn welkom via de link van crowdfunding.

(Bronnen: Porteum (Instagram), SportCity Lelystad, Flevoland Fietst Tegen Kanker, Fight Cancer)

Reacties

Cookieinstellingen