Eerste nachttrein naar Schiphol heeft gereden

Foto: Stefan Verkerk Fotografie en Webdesign 2020

Afgelopen nacht – van vrijdag op zaterdag – heeft de eerste nachttrein van Arriva gereden van Groningen naar Schiphol. Op het juiste moment, stipt om 01.48 uur, vertrok de trein van Groningen om bijna om 04.00 uur een kleine 100 reizigers af te leveren op Schiphol.

Eerste nachttrein op dit traject
In de nacht van 20 en 21 januari is de eerste nachttrein van Groningen naar Schiphol gereden. Deze rit was een bijzondere, daar er bands muziek speelde in de trein en er werden hapjes rondgedeeld.

Op het station Groningen waren 65 mensen ingestapt en onderweg nog een kleine 30 reizigers. Volgens de media waren onder de reizigers enthousiaste treinfans, mensen die uit gingen of waren geweest. Tevens mensen die op Schiphol moesten zijn.

Stakingen
Naast de 65 passagiers waren er ook artiesten en bandjes die van Eurosonic Noorderslag kwamen, ingestapt. Deze mensen hebben voor de gezelligheid gezorgd in de trein. In Groningen hebben machinisten gestaakt, maar de trein van Arriva is wel vertrokken.

De nachttrein van Groningen naar Schiphol is één van de twee. In september 2021 had de toezichthouder ACM reeds groen licht gegeven voor beide treinen. De eerste nachttrein, vanuit Limburg, is reeds in december 2022 van gestart gegaan.

(Bronnen: De Stentor, Omroep Flevoland) 

Reacties

Cookieinstellingen