Inzamelen plastic doppen draagt bij aan opleiding van geleidehonden

Foto: Gemeente Lelystad

Stichting D-Dog zamelt landelijk plastic doppen in. Sinds kort is Triade Vitree (locatie Varyo) als partner betrokken bij het uitzoeken van de ingezamelde doppen, zodat de doppen kunnen worden gerecycled. Om het sorteerproces te vergemakkelijken heeft HVC een viertal kliko’s gegeven. Wethouder Sjaak Kruis mocht de kliko’s in het bijzijn van Stichting D-Dog overhandigen aan Triade Vitree. De opbrengsten van de ingezamelde doppen gaan naar het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) voor de opleiding van hulphonden.

Duurzaam en maatschappelijk initiatief
Wethouder Sjaak Kruis: “Wat een mooi initiatief is dit! Niet alleen worden de doppen gerecycled, ze leveren ook geld op voor het goede doel. In dit geval de opleiding van hulphonden. Het is goed om te zien dat zoveel partijen en mensen zich belangeloos inzetten voor dit duurzame en maatschappelijk belangrijke initiatief.”

Dagbesteding
Stichting D-Dog verzamelt landelijk plastic doppen om de opleiding van geleidehonden van het KNGF te steunen. Diverse dagbestedingen helpen met doppen en deksels sorteren, zodat er bijvoorbeeld geen metalen deksels tussen zitten. In Lelystad is dat Triade Vitree-locatie Varyo. Varyo staat voor een variëteit aan werkzaamheden waaraan mensen met een verstandelijke beperking kunnen meewerken. Dit kan in de industriële en creatieve werkplaats. Schilderen, houtbewerken, facilitaire ondersteuning, afvalprikken, handwerken en sinds kort ook doppen sorteren.

Goed voor het milieu
Alle hard plastic schroefdoppen en deksels, bijvoorbeeld van frisdrank, melk of sap maar ook van tandpasta, shampoo, wasmiddel, chocopasta et cetera zijn welkom bij inzamelpunten in het hele land. Van daaruit gaan de doppen en deksels naar een regionaal depot en dan naar een verwerker die de stichting betaalt voor de schone doppen en deksels. Het inzamelen van plastic doppen en deksels is goed voor het milieu. Ze belanden niet bij het afval, op straat of in het water en ze worden volledig hergebruikt.

Wilt u ook doppen inleveren voor het goede doel?
In Lelystad werkt Stichting D-Dog samen met Lelystad Schoon. Vrijwilligers verzamelen de doppen bij huishoudens en bedrijven. Doppen die worden aangetroffen bij het opruimen van zwerfafval worden ook apart verzameld. De plastic doppen en deksels mogen ook bij het PMD, thuis in de oranje container of de plastic containers op straat, maar kunnen dus ook apart verzameld worden om dit goede doel te steunen.

Wie ook plastic doppen wil verzamelen voor het goede doel kan deze inleveren bij coördinator Govert Schipper aan de Bingerden 27 (Landerijen-Oost) te Lelystad. Er staat een felrode kliko voor het huis waar de doppen los of in kleine zakjes in gedeponeerd kunnen worden. Grotere hoeveelheden kunnen bij voorkeur in de aanhanger naast het huis worden gezet.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen