Wethouder Grimbergen trapt Plustijdproject af

Foto: Gemeente Lelystad

Op basisschool De Poolster krijgen leerlingen Plustijdonderwijs. De kinderen uit de Plustijdklas gaan aan de hand van diverse thema’s aan de slag en leren allerlei begrippen die samenhangen met die thema’s. De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, waardoor leren weer een stukje leuker wordt.

Ook krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen en een beter beeld van wat er in de maatschappij speelt en welke beroepen er zijn. Onderwijswethouder Dennis Grimbergen was bij de aftrap van het project Democratie en ging met de leerlingen in gesprek aan de hand van een concreet voorbeeld.

Opvolger
De kinderen dachten goed mee, kwamen met heel slimme en bijzondere reacties én de wethouder maakte alvast kennis met zijn opvolger. Een leerling sprak de wethouder na afloop aan en zei: “Eigenlijk wist ik niet wat ik wilde worden, maar nu weet ik het! Wethouder lijkt mij een mooi beroep!”

Wat is Plustijdonderwijs?
Plustijd is een project dat de gemeente Lelystad al vele jaren aanbiedt aan inmiddels 15 basisscholen in Lelystad. De scholen selecteren de kinderen uit de klassen 4 t/m 7 die niet meer dan een half jaar leerachterstand hebben opgelopen, en waarvan de school denkt dat het kind baat heeft bij de Plustijd-methode van leren. Vaak hebben deze kinderen niet zoveel zelfvertrouwen en plezier als het om school en leren gaat.

Winst geboekt
Plustijd biedt gedurende een schooljaar 2 extra lesuren per week aan deze kinderen. De lessen worden gegeven door een externe Plustijdleerkracht. Binnen Plustijd wordt er rondom diverse thema’s gewerkt aan het vergroten van de woordenschat en rekenvaardigheden en kennis van begrippen et cetera.

Ook worden er gastlessen gegeven en gaan de kinderen op excursie naar bijvoorbeeld de brandweer om een breder beeld te krijgen van wat er bij diverse organisaties komt kijken. De grootste winst die er al die jaren met Plustijd is geboekt, is dat de kinderen weer nieuwsgierig worden, op zoek gaan naar informatie rondom een bepaald thema, leren weer leuk gaan vinden en zelfvertrouwen opbouwen. Plus dat zij een breder en dieper inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is qua beroepskeuze later.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen