Wereldkankerdag 4 februari: aandacht voor de impact van kanker

Foto: Inloophuis Passie

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Op de dag wordt wereldwijd aandacht geschonken aan de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met de patiënt, zowel lichamelijk als geestelijk. Het kan daarom ook verstrekkende gevolgen hebben voor het dagelijkse leven, zowel voor de patiënt, als voor de mensen om de patiënt heen.

Inloophuis Passie
Bij het Inloophuis Passie staat de deur altijd open, voor alle mensen met kanker en hun naasten, ongeacht achtergrond of leeftijd. Als men te horen krijgt dat men kanker heeft, komt de wereld plotseling op zijn kop te staan.

De vrijwilligers van het Inloophuis Passie bieden op zo’n moment een luisterend oor. Tevens wordt de mogelijkheid gegeven om in contact te komen met mensen die hetzelfde meemaken of hebben gemaakt. Er wordt ook ondersteuning geboden.

Wereldkankerdag
Inloophuis Passie wil er voor deze mensen zijn. Daarom kan men op 4 februari langskomen bij Inloophuis Passie, Botter 14-01. Gewoon eens luisteren en om te horen wat ze voor u kunnen betekenen. Op 4 februari tussen 11.00 en 14.00 uur, inclusief lunch.

Er zijn geen kosten aan de dag verbonden, maar het is wel handig om voor 1 februari even aan te melden. Dit kan via [email protected] . Dan weet de organisatie op hoeveel mensen gerekend moet worden. Op 4 februari kan men zich ook aanmelden als men vrijwilliger wilt worden.

(Bronnen: Wereldkankerdag, Inloophuis Passie (+ Instagram)) 

Reacties

Cookieinstellingen