Met Direct Diagnostics werken aan je gezondheid

Foto: Sanquin

Via een vingerprik die je thuis kunt uitvoeren snel laten testen hoe het zit met je cholesterol, vitaminen en ijzer, om daarmee je gezondheid in de gaten te houden en te kunnen werken aan verbetering. Dat is de service die Direct Diagnostics aanbiedt, een start-up vanuit Sanquin Health Solutions (SHS).

Direct Diagnostics biedt via bloedanalyse inzicht in bijvoorbeeld cholesterolwaarden, een marker voor diabetes, vitaminen, ijzer en mineralen. Elsemieke Hackenitz, directeur van Direct Diagnostics, vertelt waarom voor deze testen is gekozen: “We bieden testen waarvan is aangetoond dat mensen hun resultaten door aanpassingen in hun gedrag kunnen verbeteren. Daarmee wordt Direct Diagnostics echt een buddy voor mensen die actief bezig willen gaan met het verbeteren van hun gezondheid.”

Het principe is simpel: Na het bestuderen van de informatie op het Direct Diagnostics platform en bepalen of een test passend is bij jouw persoonlijke situatie, kun je een test bestellen, en krijg je een afnameset thuisgestuurd waarmee je simpel een paar druppels bloed kunt afnemen. De druppels worden opgestuurd en binnen een paar dagen in een laboratorium geanalyseerd. Via een beveiligd platform kun je je resultaten inzien en krijg je tips voor het verbeteren van je waarden.

Preventie
Preventie is in de gezondheidszorg is al jaren een hot topic. Bijdragen aan preventieve gezondheidszorg is dan ook een van de pijlers onder de strategie van Sanquin Health Solutions. Hackenitz: “Het is voor veel mensen tegenwoordig vanzelfsprekend om bepaalde gegevens rondom hun gezondheid en fysieke vorderingen te verzamelen. Denk aan smart watches en apps zoals FitBit en Strava. Mensen zijn gewend om dit soort persoonlijke gegevens te hebben en er ook naar te kunnen handelen. Met Direct Diagnostics kunnen we de kennis van mensen over hun eigen gezondheid uitbreiden en in de toekomst met elkaar combineren.”

De tests van Direct Diagnostics zijn geen alternatief voor de dokter, benadrukt Hackenitz. “Het is een hulpmiddel om gezondheid te behouden, te bevorderen en te beschermen.”

Sanquin Health Solutions
Pieter de Geus is managing director van Sanquin Health Solutions en legt uit waarom SHS dit soort start-ups lanceert: “SHS heeft al veel kennis en activiteiten in (bloed) diagnostiek, en wil die, behalve voor patiënten, ook inzetten voor vroeg-diagnostiek en preventie. Dit is een snel groeiende markt, waar een grote behoefte naar is. Die wordt door iedereen in de gezondheidszorg onderkend, maar er zijn nog veel vraagtekens over hoe deze te organiseren. Met Direct Diagnostics hebben we een flexibel platform ontwikkeld waarin we, samen met welwillende stakeholders en partners, deze behoefte willen gaan invullen.”

Neem voor meer informatie over Direct Diagnostics een kijkje op de site!

(Bron: Persbericht Sanquin Health Solutions)

Reacties

Cookieinstellingen