Nachttrein Groningen – Schiphol gaat binnenkort rijden

Foto: Stefan Verkerk Fotografie en Webdesign 2020

Oktober 2022 werd reeds aangegeven dat de nachttrein van Arriva was opgenomen in de NS Reisplanner. Dit betekent dat de vervoerder kan beginnen met deze dienstregeling. Tevens dat spoorbeheerder ProRail toch ruimte heeft gevonden op het spoor.

Eens per week
Vooralsnog zal de trein vanaf 20 januari elke week in de nacht van vrijdag op zaterdag gaan rijden. De vervoerder had eerder willen beginnen met deze dienstregeling, maar dat kon niet doorgaan door de storing en werkzaamheden tussen Lelystad en Dronten.

De intercity zal in Groningen om 01.48 uur vertrekken en zal om 03.51 arriveren op Schiphol. De trein zal de volgende plaatsen aandoen: Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam Zuid. Aankomst in Lelystad zal 03.11 uur zijn.

Reserveren via app Glimble
Op de terugweg vertrekt de trein om 05.07, stopt om 5.53 uur in Lelystad en komt om 07.22 uur in Groningen aan. Voor de trein is reserveren verplicht en kan via de app van Arriva: Glimble. Een enkele reis kost 10 euro.

Naast Groningen – Schiphol is ook een verbinding Maastricht – Schiphol gestart. De treinen zijn alleen voorzien met een 2e klas. Dit kan erop wijzen dat bestaande treinen uit Groningen en Limburg voor de trajecten ingezet worden.

(Bronnen: InsideFlyer, OV Nieuws uit Groningen, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen