Jongens richten pistool op mensen

Foto: lelycentre.com

Afgelopen zaterdag is er een melding binnengekomen bij de politie dat er jongens rondliepen met een pistool in het Lelycentre. De jongens hebben hierbij het pistool op winkelde en wandelende mensen gericht.

Vuurwapen
Nadat de politie de melding had gekregen, zijn een aantal agenten poolshoogte gaan nemen. De toegesnelde agenten hebben de jongens staande gehouden. Hierbij is de groep jongens stevig toegesproken. Tevens zullen de jongens doorverwezen worden naar bureau Halt.

Bureau Halt
Dit bureau richt zich al ruim 40 jaar op het voorkomen en bestraffen van jeugdcriminaliteit. Hierbij is de doelstelling dat jongeren een tweede kans verdienen. Onder jeugdcriminaliteit wordt het gedrag verstaan van jongeren van 12 tot 23 jaar, waarmee normen worden overtreden.

Deze normen zijn vastgelegd in wetten. Het bureau Halt heeft de wettelijke taak om het strafbaar gedrag onder jongeren aan te pakken, zonder dat de jongere een strafblad krijgt. Hierdoor krijgt de jongere letterlijk een tweede kans. Per jaar krijgen zo’n 15.000 jongeren een Halt-interventie opgelegd.

(Bronnen: Halt, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen