Nationale Voorleesdagen 2023 Bibliotheek FlevoMeer

Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit zal ook gebeuren in de Bibliotheek FlevoMeer. Tijdens deze voorleesdagen worden leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 6 jaar georganiseerd.

Maximiliaan Modderman
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het vrolijke prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ centraal. Dit is het prentenboek van het jaar. Volgens de jury Prentenboek van het jaar zijn de prenten een feest om naar te kijken.

Tevens zitten zowel het verhaal als de illustraties vol humor. Door deze punten maakt ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ aantrekkelijk voor kinderen én voorlezers. In Dronten wordt over het prentenboek een theatervoorstelling gemaakt.

De Nationale Voorleesdagen
Het voorlezen is iets speciaals, wat je samen beleeft. De doelstelling van de dagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen. Of die kinderen die net hebben leren lezen.

Tijdens de campagne worden de voordelen van het (voor)lezen benadrukt, zoals het positieve effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. De komende Nationale Voorleesdagen (2023) zullen de 20e editie markeren.

(Bron: De Bibliotheek FlevoMeer)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen