Gratis lessen in tijden van crisis

Foto: De Kubus

Ook bij Kunst- en Cultuurcentrum De Kubus is het te merken dat sommige gezinnen het steeds moeilijker krijgen om de rekeningen te betalen. Dat betekent ook dat steeds meer cursisten afhaken voordat de cursus is afgelopen.

Oplossing
Kubus kan de lessen gratis aanbieden middels het Fonds Sport & Cultuur. Dit geldt speciaal voor de cursisten die noodgedwongen moeten opzeggen omdat ze door extreme inflatie en hoge energieprijzen, geen geld meer hebben voor hun muziek-, dans-, zang- of musicalles of lessen beeldende kunst.

De Kubus kan nu de lessen gratis aanbieden. Alex van Zijl, directeur-bestuurder, heeft aangegeven dat het beoefenen en genieten van cultuur en kunst juist voor een ieder is. Dit moet niets te maken hebben met de financiƫle situatie.

Fonds Kunst & Cultuur
Het Fonds Kunst & Cultuur kan uitkomst bieden als er te weinig geld is voor sport- en cultuurles. Niet alleen voor de sport, maar ook voor muziek, dansen, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Daarbij betaalt het Fonds het cursusgeld en zelfs eventuele materialen. Hierbij valt te denken aan danskleding of de huur van een instrument. Het Fonds Kunst & Cultuur is er niet alleen voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen.

Aanmelden
Men moet niet snel denken, dat men er niet voor in aanmerking komt. Juist daarom is het Fonds opgericht. Juist in de tijden van crisis is het van groot belang dat het Fonds er is. Om de voorwaarden te controleren kan men dit even nazien op de site.

Tevens kan men op de site van Kubus nazien of men in aanmerking komt voor een bijdrage voor kunst- en cultuurlessen bij Kubus. Er is een handig overzicht. Middels enkele stappen kan men zichzelf of de kinderen aanmelden via een intermediair.

(Bronnen: De Kubus Lelystad, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen