Bewegen op Maat

Foto: Sportbedrijf Lelystad

Sportbedrijf Lelystad organiseert wekelijks haar activiteit ‘Bewegen op Maat’ . Deze wekelijkse activiteit is voor volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte beperking, zoals overgewicht, blessure, astma, lichte of matige longziekte (COPD). Maar het is ook bedoeld voor mensen met weinig lichamelijke coördinatie of uithoudingsvermogen.

Zorgsector
Steeds meer organisaties die werkzaam zijn in de zorgsector verwijzen meer en meer inwoners door naar ‘Bewegen op Maat (+)’. Men ziet dit beweegprogramma als een vervolg op bijvoorbeeld fysiotherapie of revalidatie zorg.

Op een laagdrempelige manier kan men tijdens deze wekelijkse sportlessen bewegen waarbij een ieder mee kan doen op zijn of haar niveau. Men kan de lessen beschouwen als gymlessen voor volwassenen.

Blijvend beweging stimuleren
Zorginstanties verwijzen de mensen aan het eind van een traject door. Zoals door revalidatiecentrum Merem. Cliënten in de revalidatiezorg vinden het vaak lastig om een bepaalde sport te kiezen en daar dan plezier aan te beleven.

Door ‘Bewegen op Maat’ krijgt men afwisseling in sportieve activiteiten. Dit is met name interessant voor mensen die niets hebben met sporten in de sportschool. Tevens vinden deze mensen vaak geen aansluiting bij het reguliere sportaanbod.

Doe mee
Voor iemand met bijvoorbeeld heupproblemen is het mogelijk lastig om naar een sportvereniging te gaan. Daarnaast is alleen sporten niet leuk en niet altijd vol te houden. Daarnaast zit er in ‘Bewegen op Maat ook een sociaal stukje.

Indien men valt in de doelgroep – chronische beperking of behoefte – en men heeft behoefte aan sociaal contact en bewegen, dan kan mee meedoen. De groep 18 tot 49 jaar is elke woensdag van 19.30 tot 20.30 in gymzaal Kennemerland te vinden.

Voor ouderen is dat elke woensdag van 16.15 tot 17.15 in gymzaal Atolplaza. Kosten is 2 euro per keer en men hoeft zich niet vooraf te melden.

(Bronnen: Sport in Lelystad, Sportbedrijf Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen