Nieuws van het Lelycentre

Foto: Lelycentre bouwt

De gemeente Lelystad is druk bezig met het Lelycentre. Hierover brengt ze periodiek een Nieuwsbrief uit. De laatste was van december, waarin besproken wordt ‘Opknappen openbare ruimte Lelycentre’, ‘Update ontwikkellocaties Lelycentre’ en ‘Wonen en zorg rondom het Lelycentre’.

Opknappen openbare ruimte
De komende jaren zal het openbaar gebied in het Lelycentre opgeknapt worden. Zodat het geheel aansluit op de ontwikkelde locaties en past bij een prettige omgeving om te wonen, te werken en te verblijven. Het plan was om al een aantal werkzaamheden in de openbare ruimte uit te voeren.

Er is voor gekozen hiermee te wachten, totdat meer bekend is over het slopen, bouwen of herinrichten van bepaalde locaties. Zo kunnen we de werkzaamheden slimmer en efficiënter uitvoeren, wat voor de bewoners en gebruikers van het gebied prettiger is.

Update ontwikkellocaties
De werkzaamheden in het gebied Lelycentre gaan gestaag verder. Niet alles is zichtbaar, maar er gebeurt veel op de achtergrond. Wat inmiddels zichtbaar is veranderd is de Eurotower (Noorderwagenplein 6). Deze locatie is inmiddels veranderd in een woontoren met 81 huur appartementen. Deze zijn allemaal bewoond. Aan de buitenkant van de gevel wordt nog gewerkt.

Woonfront Maerlant
Voor de locatie van Woonfront Maerlant (Maerlant 2 t/m 19) is er een overeenkomst gesloten die grondverkoop mogelijk maakt. De leegstaande kantoorpanden worden gesloopt en er komen in totaal 260 huurwoningen terug. Het wordt een mix van kleine tot grote appartementen en een aantal grondgebonden woningen.

Als alles volgens plan verloopt kan in het voorjaar van 2023 met de bouw gestart worden. De plannen zijn in het voorjaar 2022 door de ontwikkelaar aan omwonenden en betrokkenen gepresenteerd. Er is over het algemeen enthousiast gereageerd op de plannen, waarbij er naast aandacht voor de woningen ook veel aandacht voor de buitenruimte is.

Zuiderwagenplein 1
Het voormalige politiebureau in het Lelycentre wordt omgevormd naar een appartementencomplex met 42 appartementen. Het is nog niet bekend of dit huur- of koopappartementen worden. Er is inmiddels een omgevingsvergunning verleend. De verwachting is dat de verbouwing begin 2023 kan starten.

Wonen en zorg rondom het Lelycentre
Op dit moment zijn er verkennende gesprekken tussen de gemeente Lelystad, Woonzorg Nederland en Woonzorg Flevoland over de toekomstvisie van wonen en zorg in de omgeving van het Lelycentre. De zorgvraag neemt in de toekomst toe, daarom wordt er samen onderzocht wat de mogelijkheden zijn in het gebied tussen de Noorderwagenstraat en de Polderdreef. Zodra er meer bekend is, worden betrokkenen en omwonenden hierover geïnformeerd.

Over Woonzorg Nederland
Woonzorg Nederland is een landelijk opererende woningcorporatie voor senioren (55-plus) en mensen met een zorgvraag. Woonzorg Nederland heeft als visie dat wanneer senioren passende huisvesting hebben, hun woongeluk wordt vergroot.

En er wordt bespaard op zorgkosten en dit geeft tegelijkertijd de beweging op de woningmarkt een impuls. Ten opzichte van andere corporaties is Woonzorg Nederland bovengemiddeld actief op het gebied van geclusterd wonen voor ouderen en zorgvastgoed voor zorginstellingen.

(Bron: Nieuwsbrief Lelycentre Bouwt) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen