Tante Lien komt naar Lelystad

Foto: De Kubus

Velen, met name in de grote Indische en Molukse gemeenschap, zijn grootgebracht met Tante Lien. Maar zeker ook Nederlanders kennen Wieteke van Dort , die Tante Lien heeft neergezet. Met liedjes als ‘Klappermelk met Suiker’, ‘Geef mij maar Nasi Goreng’ en ‘Arm Den Haag’.

Voorstelling in Lelystad
Nederlanders hebben Wieteke van Dort – mede als Tante Lien – altijd gezien als de vertegenwoordigster van de Indische Gemeenschap. Wieteke van Dort – officiële naam Louisa Johanna Theodora – is geboren op 16 mei 1943 geboren in Soerabaja. De stad werd later later een bekend lied van Anneke Grönloh.

Ze is een actrice, cabaretière en zangeres, maar het bekendst werd ze wel met De Late Late Lien Show. Wieteke van Dort zal optreden met ‘Tante Lien in Lelystad’ op zondag 8 januari 2023 in de Theaterzaal van De Kubus.

Optreden
Tante Lien zal in haar huiskamer in een klein uur iedereen mee terugnemen naar het Nederlands-Indië van voor de oorlog, de tijd van tempo doeloe. Afwisselend met verhalen en liedjes wordt een sfeer opgeroepen van het tropische Nederland in de Oost.

Voor de pauze zal Alphons Pattynama – in de gedaante van Tuan Bongkar – optreden. De Lelystedeling beschrijft zijn leven in de jaren 20 van de vorige eeuw, met grappige anekdotes. Geboren en getogen in Nederland, maar groot gebracht met de Oosterse zeden en gewoontes.

Na de voorstelling kan men op de foto met Tante Lien, maar dit moet men van te voren opgeven bij de gastvrouw van 1616 Entertainment. Hier kan men ook online de kaarten bestellen. Voorstelling is op zondag 8 januari 2023, aanvang 14.30 uur.

(Bronnen: De Kubus, Instagram (De Kubus), Wikipedia) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen